İftara En Güzel Başlangıç; Gerdan Çorbası
6.842 votes, average: 4,16 out of 56.842 votes, average: 4,16 out of 56.842 votes, average: 4,16 out of 56.842 votes, average: 4,16 out of 56.842 votes, average: 4,16 out of 5
4,16/5Toplam: 6.842 Oy
view 57.601
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
6

Gerdan Çorbası Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Osmanlı’dan günümüze eşsiz tatlar MigrosTV’de! Tarihin lezzet dolu sayfalarında, hiç duymadığınız ve belki de deneyimlemediğiniz farklı lezzetler hazırlamaya devam ediyoruz. Sıradaki tarifimiz Osmanlı yemeklerinin şahanelerinden; gerdan çorbasıBeyti kebabı, kuzu şiş ve tepsi kebabı tariflerinin ardından şimdi gelin şahane bir gerdan çorbası yapalım. Etli çorba tariflerinin en lezzetlilerinden biri olan gerdan çorbası tarifi çok da pratik üstelik. Konuklarınızı, özel tarifler ile şaşırtmak istiyorsanız gerdan çorbası tarifimiz ile size yardıma hazırız. Detaylar için videomuzu izleyin!

Gerdan Çorbası Yapımı:

1. Bir gün önceden tencerede kuzu gerdanı 3,5 – 4 saat haşlayın veya düdüklü tencereniz varsa 50 dakika haşlayın.
2. Tamamen piştikten sonra kenara alın ve etlerini didikleyerek ayırın, suyunu da süzüp et suyu olarak kullanın.
3. 2 yemek kaşığı tereyağını eritin ve ince doğranmış soğanları ekleyerek sotelemeye başlayın.
4. Soğanlar yumuşayınca tencereye gerdan etlerini ve unu ekleyip kavurun.
5. Gerdanları pişirdiğiniz et suyundan 750 ml. ekleyin ve kıvam alıncaya kadar 20-25 dakika pişirin.
6. Yumurta sarısını limon suyuyla çırpın, çorbanın suyu ile ılıtın ve çorbaya ilave edin.
7. Tuz ve karabiber ilave edip lezzetlendirip kenara alın.
8. Kalan 1 kaşık tereyağında domates salçası ve pul biberi eritin, çorbanın üzerine dökerek servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER