Gül Böreği Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,55/5 Toplam: 6.789 Oy
view 67.436
totalCook
Toplam
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Gül Böreği Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Gül böreği tarifi MigrosTV’deki sofranıza layık nefis börek tariflerinden biri. Gül şeklindeki bu börek ikram tabaklarınıza çok yakışacak. Akşam yemeği davet sofranızda misafirleriniz için gül böreği ile şık ve lezzetli bir sunum hazırlamak isterseniz tarifimize bir göz atın! Bu arada bu tarif çok pratik! Birbirinden lezzetli tarifler için MigrosTV’ye bekliyoruz.

Gül Böreği Yapımı:

1. Öncelikle patatesleri bir tencerede yumuşayana kadar haşlayın.
2. Daha sonra soğanları yemeklik doğrayın.
3. Hafif kısık ateşte 2 yemek kaşığı yağ içerisinde soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
4. Bu arada haşlanan patatesleri soyup,içine tuz atın ve bir çatal yardımıyla iyice ezin.
5. Kavrulmakta olan soğanların içine salçayı ekleyip iyice yedirin.
6. Daha sonra bu karışımı ezdiğiniz patateslerin içine döküp karıştırın.
7. Böreğin içi hazır.
8. Yufkaların her birini dörde bölerek 12 parça elde edin.
9. Diğer taraftan bir kasede hazırladığınız 3 kaşık sıvı yağ, 1 çay bardağı süt, 3 yemek kaşığı yoğurt ve 2 yumurtayı karıştırın.
10. Her parçanın üstüne yoğurtlu karışımdan sürün, sonra ise hazırladığınız içten yeterince ilave ederek yufkayı rulo şeklinde kapatın.
11. Ardından ruloyu sağdan sola kıvırarak gül şekline getirin.
12. Gül şeklinde hazırlanmış yufkaları bir fırın tepsisine dizin.
13. Üstlerine yoğurtlu harçtan sürün.
14. Susam ve çörek otuyla süsleyin.
15. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirerek servis yapın.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER