Gül Tatlısı Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,74/5 Toplam: 5.438 Oy
view 37.578
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
6

Gül Tatlısı Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Gül tatlısı tarifimizi yaparken kullanacağınız margarini küp şeklinde küçültüp kısa süre ateşte tutup daha sonra kendi sıcağında erimeye bırakın. Böylelikle hamurun yapısı tam kıvamında olacaktır. Haydi bu pratik tatlı tarifi için buyurun MigrosTV’ye!

Gül Tatlısı Yapımı:

1. Karıştırma kabına yumuşatılmış tereyağı, ayçiçeği ve yoğurdu aktarıp karıştırın.
2. Üzerine un, irmik ve kabartma tozu ekleyin.
3. Hepsini karıştırıp hamur kıvamına getirin.
4. Hamuru mutfak tezgahında açın ve bir bardak yardımı ile yuvarlaklar kesin.
5. 3 yuvarlak hamuru birbirinin üzerine gelecek şekilde yan yana yerleştirin.
6. Bir kere yuvarlayıp ortadan ikiye keserek ters çevirin.
7. 3 yuvarlak parçadan 2 gül şekli elde edin.
8. Ortalarına birer fındık yerleştirin.
9. 170 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin.
10. Şerbeti için su, şeker ve limon suyunu kaynatıp soğumaya bırakın.
11. Gül tatlıları piştikten sonra 5 dakika bekletip soğuk şerbeti üzerine dökün. Servis yapın.

EN ÇOK İZLENENLER