Güllaç Tarifi
6.895 votes, average: 4,88 out of 56.895 votes, average: 4,88 out of 56.895 votes, average: 4,88 out of 56.895 votes, average: 4,88 out of 56.895 votes, average: 4,88 out of 5
4,88/5Toplam: 6.895 Oy
view 49.217
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
10

Güllaç Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Güllaç hakkında kimisi “ıslak peçete” gibi epey kötü tanımlar yapsa da birçok insan için güllaç, vazgeçilmez tatlılar arasında yer alır. Özellikle Ramazan Ayı’nda mideyi yormayan hafifliği, damakları memnun eden lezzeti, sofraları güzelleştiren zevkli süslemeleri sayesinde akla gelen ilk tatlı seçeneği olma özelliğini korumaya devam eder. Ramazan Ayı’nda değeri yükselse de aslında her daim tüketilebilecek bir lezzet olduğunu tekrar hatırlatmakta fayda var. Şöyle ki güzel bir akşam yemeğini zirvede bırakmak için sonrasında sunacağınız tatlı olarak güllaç hazırlayabilir ya da diğer birçok tatlı seçeneğine göre daha masum bir seçenek olduğu için ara sıra diyet listelerine ekleyebilirsiniz. İster meyve ister kuru yemiş isterseniz de şekerleme ya da çikolatalarla süsleyebileceğiniz, bolca sütü, pratik hazırlanışı ile her seferinde daha da âşık olacağınız güllaç tarifinin tüm detayları için videomuzu izleyin. Şimdiden afiyet olsun!

Güllaç Yapımı:

1. Derin bir tencere içerisinde süt ve şeker kaynatılıp gül suyu ilavesi yapılır ve ılık kıvama getirilir.
2. Ardından borcama konan her güllaç yaprağının parlak tarafı üzerine kepçe ile süt gezdirilir.
3. Güllaçların yarısına gelindiğinde içerisine fındık parçaları eklenip işleme devam edilir.
4. Güllaç yaprakları biriiğinde kalan süt güllaçların üzerine dökülür.
5. Buz dolabı veya serin bir yerde yarım saat bekletilip üzerine toz fıstık ve meyve ile servis edilir.

EN ÇOK İZLENENLER