Güllaç Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,88/5 Toplam: 6.894 Oy
view 48.186
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
10

Güllaç Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Ramazan Ayı sofralarının özel tatlısıdır güllaç. Her ne kadar sadece bu ayda hatırlansa da yılın tüm zamanları için harika bir seçenektir aslında. Öyle ki özel yufkasıyla kat kat lezzet sunarken bir şerbetli tatlıya göre daha hafif besin değerleri içerir. Güllacın sevmeyenleri de çoktur; ancak bolca süt kullanılır, mevsim meyveleri ve kuru yemişlerle de süslenirse uyum göstermeyecek bir damak tadı pek azdır.

Özenle yapılan bir güllacın her lokmasında sütün mis kokusunu, meyvelerin güzel lezzetini, kuru yemişlerin enerji dolu özelliklerini hisseder tatlıya da sağlığa da doyarsınız. Bu akşam sofranızı güllaç ile taçlandırmak isterseniz tarif için tüm detaylar videomuzda! En taze süt de bulunduysa doğru mutfağa, şimdiden afiyet olsun!

Güllaç tarifi, güllaç nasıl yapılır, güllaç yapımı, güllaç hazırlanışı, evde güllaç yapılışı, ev yapımı güllaç nasıl hazırlanır ve daha birçok tatlı önerisi MigrosTV videolarında sizi bekliyor. Bizden ayrılmayın!

Püf Noktası ;

  • Tatlının içindeki sütün bozulmaması için buzdolabında saklayınız.
  • Güllaç yapraklarını kırarak daha küçük kaplarda porsiyonluk hazırlayabilirisiniz.
  • Şeker miktarı arzuya göre arttırıp azaltabilirsiniz.
  • Gül suyunu en son servis ederken ekleyebilirsiniz.

Güllaç Yapımı:

1. Derin bir tencere içerisinde süt ve şeker kaynatılıp gül suyu ilavesi yapılır ve ılık kıvama getirilir.
2. Ardından borcama konan her güllaç yaprağının parlak tarafı üzerine kepçe ile süt gezdirilir.
3. Güllaçların yarısına gelindiğinde içerisine fındık parçaları eklenip işleme devam edilir.
4. Güllaç yaprakları biriiğinde kalan süt güllaçların üzerine dökülür.
5. Buz dolabı veya serin bir yerde yarım saat bekletilip üzerine toz fıstık ve meyve ile servis edilir.

EN ÇOK İZLENENLER