MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Güveçte Kavurma Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK30'DK
  • PİŞİRME60'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Güveçte pişen yemeklerin lezzeti meşhurdur, sevmeyen zor bulunur. Mutfağınızdaki maharetinizi gözler önüne serecek harika bir tarif ile karşınızdayız. İster konuklarınız için, ister kendiniz için yapacağınız şahane tat! Güveçte kavurma tarifi MigrosTV’de. Siz de videomuzu izleyerek sofralarınızdaki baş rolü bu özel tarife bırakabilirsiniz.

Pişirme önerisi:

Arzu ettiğiniz kuru ve taze baharatları ekleyebilir, mevsim domatesleri yerine az miktarda salça ilave edebilirsiniz.

Fırın kabının üzerine yağlı kağıt koyabilir, pişirme işleminin son 10 dakikasını açık olarak tamamlayabilirsiniz.

Güveçte Kavurma Tarifi
MALZEMELER
  • zeytinyağı

    5 yemek kaşığı
  • kuzu eti

    600 gram kuşbaşı
  • kuru soğan

    1 adet orta boy
  • domates

    2 adet orta boy
  • biber

    1 adet orta boy dolmalık sarı
  • sarımsak

    4 diş
  • biber

    2 adet yeşil
  • su

    1 su bardağı sıcak
  • kekik

    1 tatlı kaşığı
  • tuz

    1 çay kaşığı
  • karabiber

    1 çay kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Kabuklarını soyduğunuz kuru soğanı iri parçalar halinde doğrayın. Domates, çekirdeklerini ayıkladığınız dolmalık sarı biber ve yeşil biberleri aynı şekilde kesin.

  • 2. Adım

    Sarımsakları ayıklayın. Kuşbaşı kuzu etini ısıya dayanıklı geniş bir fırın kabına alın.

  • 3. Adım

    Doğramış olduğunuz tüm malzemeyi, soğanlar üstte kalacak kalacak fırın kabına ekleyin. Tuz, karabiber ve kekik ilavesiyle çeşnilendirin. Zeytinyağı ilavesiyle harmanlayın.

  • 4. Adım

    Zeytinyağı ilavesiyle önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 60 dakika kadar pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.