MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Halil Şef ile Bayram Tarifleri: Domatesli Biberli Kavurma
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK0'DK
  • PİŞİRME0'DK
  • KİŞİ SAYISI0 Porsiyon

Tüm tarifleriyle ağızları sulandıran Şef Halil Şımır, bu kez Kurban Bayramı
denince akla gelen ilk lezzetle karşınızda! Evet, tabii ki kavurmadan
bahsediyoruz.
Kurban Bayramı’nda kahvaltıda bile yerini bulabilen bir lezzetir kendisi. Pilavın
yanına da pek yakışır, sıcacık su böreğiyle de çok iyi gider. Çocuktan yetişkine
kimse karşı koyamaz ona. Bayram keyfine bolca lezzet katar.
Siz de kavurmaya aşkla bakanlardansanız sizi bu bayram ufak bir değişimle
büyük lezzete davet ediyoruz; çünkü Halil Şef’in kavurma tarifi biraz farklı. Bu
tarifte domates ve biber de yerini aldı. Domatesin mis kokusu ve lezzeti, biberin
büyüleyici aroması kavurmayı daha da karşı konulamaz hale getirdi. Siz de “Bu
bayram kavurmasız geçmez.” diyorsanız domatesli biberli kavurma tarifini
deneyebilirsiniz. Tarifin tüm detayları videomuzda sizi bekliyor, şimdiden afiyet
olsun!
Serimizin diğer videolarını da takip etmeyi ve Youtube Migros Türkiye
kanalımıza abone olmayı unutmayın.

Tarifte kullanabileceğiniz dana kuşbaşını Migros Sanal Market üzerinden
hemen sipariş verebilirsiniz:

Halil Şef ile Bayram Tarifleri: Domatesli Biberli Kavurma
MALZEMELER
  • dana kuşbaşı

    600 gram
  • domates

    3 adet
  • charliston biber

    3 adet
  • biber salçası

    1 yemek kaşığı
  • defne yaprağı

    2 adet
  • sarımsak

    2 diş
  • kimyon

    1/2 çay kaşığı
  • tuz

    1,5 çay kaşığı
  • karabiber

    1/2 çay kaşığı
  • kekik

    1 çay kaşığı
  • sıcak su

    1,5 su bardağı
  • tereyağı

    2 yemek kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    İyice ısınan bir tencerenin içerisine etleri ekleyip etler suyunu salıp çekene kadar pişirin.

  • 2. Adım

    Ardından içerisine yağı ve salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.

  • 3. Adım

    Sarımsakları, biberleri de ekleyip 3-4 dk kavurun.

  • 4. Adım

    Daha sonra içerisine domatesleri, defne yapraklarını ve suyu ekleyip ara sıra karıştırarak kısık ateşte pişmeye bırakın.

  • 5. Adım

    Suyunu çekmeye başlayınca etlerin piştiğini kontrol edin.

  • 6. Adım

    Etleriniz pişmediyse içerisine biraz daha su ekleyip pişirmeye devam edebilirsiniz.

  • 7. Adım

    Son olarak baharatlarını da ekleyip 3-4 dk pişirdikten sonra ocaktan alıp servis edebilirsiniz.