Halil Şef ile Bayram Tarifleri: Etli Yaprak Sarma
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
0,00/5Toplam: 0 Oy
totalCook
Toplam
prep
Hazırlama
fork
Kişi
0

Etli Yaprak Sarma Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Şef Halil Şımır, MigrosTV mutfağında bu kez bayram sofralarının aranan
lezzetlerinden biri olan etli yaprak sarma tarifiyle karşınızda!
“Yaprak sarma zeytinyağlı mı olur, yoksa etli mi olur?” tartışmasına şimdilik
ara verin ve önce tarifimizi deneyin deriz. Çünkü etli yaprak sarmayı tattığınız
anda fikriniz olumlu yönde değişebilir ve onu bayram dışında kuracağınız
sofralarda da favori seçeneğiniz yapabilirsiniz; şimdiden uyarmış olalım.
Şefimiz bayram keyfini bol lezzetle taçlandırın, tam tadında bir sarma tüketin
diye etli yaprak sarma yapımına dair tüm püf noktalarını videomuzda sizinle
paylaştı. Size de etli yaprak sarma tarifini önce dikkatle dinlemek sonra da
özenle uygulamak kaldı. Şimdiden afiyet olsun!
Serimizin diğer videolarını da takip etmeyi ve Youtube Migros Türkiye
kanalımıza abone olmayı unutmayın.

Tarifte kullanabileceğiniz en iyi yaprakları Migros Sanal Market üzerinden
hemen sipariş etmek için tıklayın:

Etli Yaprak Sarma Yapımı:

1. Bir kabın içerisine ince ince kıyılmış olan maydanoz ve naneyi ekleyin.
2. Rendelenmiş domates ve kuru soğanı da ekleyip tüm malzemeleri iyice harmanlayın.
3. Salamura yaprakları sıcak suda 4-5 dk bekletip süzün. Ardından yaprakların saplarını koparıp damarlı kısmına hazırladığınız iç harcından az miktarda ekleyip önce yaprağın tepe kısımlarını ardından yan kısımları katlayıp sigara böreği gibi sarın.
4. Tüm malzemeler bitene dek bu işlemi gerçekleştirin. Pişireceğiniz tencerenin dibini yapraklar ile kaplayıp sarmaları dizin.
5. Sosu için salça ve suyu bir kapta karıştırıp sarmaların üzerine dökün ve bir tabağı ters kapatıp ağzı kapalı tencere de 30 dk kadar pişmeye bırakın.
6. Daha sonra üzerine sarımsaklı yoğurt döküp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

EN ÇOK İZLENENLER