MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Halil Şef ile Bayram Tarifleri: Etli Yaprak Sarma
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK0'DK
  • PİŞİRME0'DK
  • KİŞİ SAYISI0 Porsiyon

Şef Halil Şımır, MigrosTV mutfağında bu kez bayram sofralarının aranan
lezzetlerinden biri olan etli yaprak sarma tarifiyle karşınızda!
“Yaprak sarma zeytinyağlı mı olur, yoksa etli mi olur?” tartışmasına şimdilik
ara verin ve önce tarifimizi deneyin deriz. Çünkü etli yaprak sarmayı tattığınız
anda fikriniz olumlu yönde değişebilir ve onu bayram dışında kuracağınız
sofralarda da favori seçeneğiniz yapabilirsiniz; şimdiden uyarmış olalım.
Şefimiz bayram keyfini bol lezzetle taçlandırın, tam tadında bir sarma tüketin
diye etli yaprak sarma yapımına dair tüm püf noktalarını videomuzda sizinle
paylaştı. Size de etli yaprak sarma tarifini önce dikkatle dinlemek sonra da
özenle uygulamak kaldı. Şimdiden afiyet olsun!
Serimizin diğer videolarını da takip etmeyi ve Youtube Migros Türkiye
kanalımıza abone olmayı unutmayın.

Tarifte kullanabileceğiniz en iyi yaprakları Migros Sanal Market üzerinden
hemen sipariş etmek için tıklayın:

Halil Şef ile Bayram Tarifleri: Etli Yaprak Sarma
MALZEMELER
  • dana kıyma

    400 gram
  • kırık pirinç

    1,5 su bardağı
  • kuru soğan

    2 adet
  • domates rendesi

    2 adet
  • domates salçası

    1 yemek kaşığı
  • sıvı yağ

    1/2 su bardağı
  • salamura yaprak

    80 adet
  • karabiber

  • kuru nane

  • kimyon

  • tuz

  • sosu için;
  • domates salçası

    1 yemek kaşığı
  • su

    2,5 su bardağı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Bir kabın içerisine ince ince kıyılmış olan maydanoz ve naneyi ekleyin.

  • 2. Adım

    Rendelenmiş domates ve kuru soğanı da ekleyip tüm malzemeleri iyice harmanlayın.

  • 3. Adım

    Salamura yaprakları sıcak suda 4-5 dk bekletip süzün. Ardından yaprakların saplarını koparıp damarlı kısmına hazırladığınız iç harcından az miktarda ekleyip önce yaprağın tepe kısımlarını ardından yan kısımları katlayıp sigara böreği gibi sarın.

  • 4. Adım

    Tüm malzemeler bitene dek bu işlemi gerçekleştirin. Pişireceğiniz tencerenin dibini yapraklar ile kaplayıp sarmaları dizin.

  • 5. Adım

    Sosu için salça ve suyu bir kapta karıştırıp sarmaların üzerine dökün ve bir tabağı ters kapatıp ağzı kapalı tencere de 30 dk kadar pişmeye bırakın.

  • 6. Adım

    Daha sonra üzerine sarımsaklı yoğurt döküp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.