Halil Şef ile Bayram Tarifleri: Haşhaşlı Muhallebili Revani
1 vote, average: 2,00 out of 51 vote, average: 2,00 out of 51 vote, average: 2,00 out of 51 vote, average: 2,00 out of 51 vote, average: 2,00 out of 5
2,00/5Toplam: 1 Oy
view 115
totalCook
Toplam
prep
Hazırlama
fork
Kişi
0

Haşhaşlı Muhallebili Revani Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Şef Halil Şımır, bayram sofralarına yakışacak tariflerini MigrosTV izleyicileri için
hazırlıyor!
Sıradaki tarifi, iki ayrı lezzeti kavuşturuyor. Osmanlı mutfağından günümüze
kadar gelmeyi başarabilmiş revani, sütlü tatlıların şahı olan yumuşacık
muhallebi ile birleşiyor ve damakları şenlendiriyor. Bolca haşhaşın çıtırlığı ses
getirirken, mis gibi sütün kokusu tadanları mest ediyor!
Siz de bu bayram misafirleriniz için hem çok farklı hem de bilinen, risksiz ve
nefis bir tatlı hazırlamak isterseniz videomuzu izleyerek Halil Şef’in bu özel
tarifine kulak kabartabilirsiniz. Bayram sohbetlerinizi tamamlayacak haşhaşlı,
muhallebili revani nasıl yapılır; tüm detaylarıyla videomuzda sizi bekliyor.
Şimdiden afiyet olsun!
Serimizin diğer videolarını da takip etmeyi ve Youtube Migros Türkiye
kanalımıza abone olmayı unutmayın.

Tarifte kullanabileceğiniz haşhaşı Migros Sanal Market üzerinden hemen
sipariş verebilirsiniz:

Haşhaşlı Muhallebili Revani Yapımı:

1. İlk olarak şerbeti hazırlamakla başlayın bir tencerenin içerisine suyu ve şekeri ekleyip karıştırıp kaynatın.
2. Kaynayınca limon suyunu ekleyip ocağın altını kısın ve 10 dakika daha kaynamaya bırakın Ocak’tan alıp soğutun.
3. Bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri iyice çırpın ardından diğer malzemeleri ekleyip iyice karıştırın.
4. Yağlanmış Fırın kabına kek harcını ekleyip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 35 dk kadar pişirin.
5. Kekiniz fırında pişerken bu sırada muhallebisin hazırlayın.
6. Muhallebi için süt, şeker, un ve nişastayı bir tencerenin içerisine ekleyip kıvam alana dek devamlı karıştırın.
7. Kıvam alınca ocaktan alıp içerisine vanilya ve tereyağını ekleyip tereyağını eriyene dek karıştırın.
8. Ardından üzerinin kabuk tutmaması için ara sıra karıştırarak soğutun.
9. Bu sırada fırından çıkardığınız tatlıya şerbetini dökün ve şerbetini çekmeye bırakın.
10. Şerbetini çekince üzerine muhallebisini ekleyip iyice her yerine yaydırın.
11. Ardından oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Oda sıcaklığına gelince buzdolabında 3-4 saat soğutup servis edebilirsiniz.

EN ÇOK İZLENENLER