Halil Şef ile İçli Köfte Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
0,00/5Toplam: 0 Oy
totalCook
Toplam
prep
Hazırlama
fork
Kişi
0

İçli Köfte Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Şef Halil Şımır, MigrosTV mutfağında sofranıza iyi gelecek tariflerini
hazırlamaya devam ediyor! Sırada, yöresel lezzetlerin en güzeli olan içli köfte
tarifi var.
Oruk, kibbe, dolgulu köfte gibi isimlerle de bilinen içli köfte; aslen Orta Doğu
mutfağına ait bir yemektir. Ülkemizin kimi yörelerinde haşlama, kimi
yörelerinde kızartma yöntemiyle pişirilir. Bulgurun hamur haline getirilip içinin
kıyma ile doldurulmasıyla hazırlanır. Ufak tefek malzeme farklılıkları olsa da
lezzetinden hiçbir zaman ödün vermez ve tadan herkesi etkisi altına alır. Yapım
aşaması biraz meşakkatli olsa da tadım aşamasında tüm çabayı unutturur.
Siz de evde içli köfte yapmayı denemek isterseniz Halil Şef’in tarifi bunun için
harika bir fırsat olabilir. Hemen videomuzu izleyerek nefis mi nefis içli köfte
nasıl yapılır, tüm püf noktalarıyla Şef Halil Şımır’dan öğrenebilirsiniz. Şimdiden
afiyet olsun!
Serimizin diğer videolarını da takip etmeyi ve Youtube Migros Türkiye
kanalımıza abone olmayı unutmayın.

Tarifte kullanabileceğiniz en taze kıymayı Migros Sanal Market üzerinden
hemen sipariş etmek için tıklayın:

İçli Köfte Yapımı:

. çin Malzemenin Hazırlanması
.
1. Soğanları ince ince yemeklik doğrayın.
2. Orta ateşte altı açık olan tencereye kıymayı tencerede alalım. Kıymanın suyunu bırakıp sonra çekene kadar karıştırın. Kıyma topaklanmasın.
3. Tereyağını tencereye ekleyin. Tereyağ eridikten sonra soğanları ilave edin. Soğanlar suyunu çekene kadar kavurun.
4. Salçayı ve baharatları (1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı tuz) karışımınıza ekleyin.
5. Harcımız iyice karvulduktan sonra ince ince kıyılmış maydanozu ekleyin ve biracık daha kavurun sonra altını kapatın.
6. İç malzemimiz tamamlanmıi oldu. Artık geniş bir tepsiye koyun. Biraz ılıdıktan sonra buzluğa koyarak donana kadar bekleyin. (Ortlama 1-1.5 saat içerisinde genellikle donmaktadır.)
.
. ış Malzemenin Hazırlanması
.
1. Bir kenarda tel şehriyeyi sıcak suyla ıslatılmış halde bekletin.
2. Bulgur ve irmiği bir yoğurma kabına alın. Birazcık ılık su yardımıyla kabın içerisinde malzeme karşımının(irmik,bulgur) tümünü ıslatın ve Ortalama 10 -15 dk bekleyin.
3. Daha sonra kabın içerisine unu ekleyin daha önce ıslattığınız tel şehriyeyi de ilave edin.
4. Biber salçası ve Baharatları (1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı tuz) ekleyerek karıştırın.
5. Hamurumuzu güzelce yuğurmaya başlayın. Bu yuğurma esnasında ara ara hafif su ekleyin. Malzemenin hamur kıvamına dönüşmesi için bu ekleme önemlidir.
6. Hamurumuz kıvam alıncaya kadar yuğurmaya devam edin. Köfteleri hazırlamadan önce muhakkak yan tarafta bir kapta su bulundurun. Hamurun kıvamını kaybetmemesi için aras sıra yumuşatılması gerekmektedir.
.
. çli Köftenin Pişirilmesi
.
1. Hamurdan yumurta büyüklüğünde beze yaparak parmağımızla orta kısmında boşluklar oluşturun.
2. Sonrasında harcımızı içine yerleştirerek hamurumuzu kapatın.
3. İçli köfteler hazır olunca buz dolabında dinlendirin.
4. Bir tencereye yağı koyup kızdırın. Ardından köfteleri tek tek içerisine ekleyip kızarında servis edin.
.

EN ÇOK İZLENENLER