Hamsili Güveç Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,43/5 Toplam: 6.007 Oy
view 46.691
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Hamsili Güveç Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Hamsili güveç tarifimize geçmeden önce hamsi alırken nelere dikkat etmeniz gerektiği konusunda pratik ipuçları vermek isteriz. Öncelikle hamsinin gözler saydam, parlak ve içeriye çökmemiş olmalı. Solungaçlar parlak kırmızı renkte olmalı ve balık suya bırakıldığında dibe çökmemeli. Elinize alıp gövdesine bastırdığınızda çukur olmaması da bir diğer dikkat edilmesi gereken konulardan. Güveçte yapılan lezzetleri severseniz, bir de hamsili güveç deneyin deriz. Pratik ve leziz balık tarifleri MigrosTV’de!

Hamsinin yanına şöyle güzel bir pilav yapmaya ne dersiniz? Bulgurlu veya  sade pilav ile de servis edebilirsiniz.

Hamsili Güveç Yapımı:

1. Taze otları, sarımsağı ve ekmek kırıntısını mutfak robotunda çekin.
2. Soğanı, domatesleri halka şeklinde kesip kenara alın.
3. Biberleri de halka halka kesip diğerlerinin yanına alın.
4. Fırın tepsisi ya da fırın kabına hamsileri dizip, tuz, karabiber ve paprika ekleyin.
5. Üzerine domates, soğan halkalarını ekleyip, yağ gezdirin, bu şekilde kat kat dizin.
6. En son üzerine taze otlu kırıntıyı gezdirin ve fırında 185 derecede 20-25 dakika pişirin.

EN ÇOK İZLENENLER