Çay saatiniz geldi! Peki, 5 çayınıza yakışır pratik ve lezzetli bir tarife ne dersiniz? Kek tariflerine bir yenisini ekledik ve haşhaşlı limonlu kek yaptık. Haşhaşlı tarifler ile damaklarınızda farklı bir tat bırakmak istiyorsanız bu önerimizi kaçırmayın. Tercihiniz kek değil de börekten yanaysa, sizi MigrosTV‘nin nefis geleneksel börek tariflerini izlemeye davet ediyoruz. Pişman olmayacaksınız!
Haşhaşlı Limonlu Kek Yapımı:
2. Kabaran karışıma tereyağı ekleyip 1 dakika daha çırpın.
3. Süt ve vanilya aromasını ekleyerek karıştırmaya devam edin.
4. Limon kabuğu rendesi, haşhaş tohumları ve ununu ekledikten sonra 1-2 dakika karıştırın.
5. Son olarak kabartma tozunun ekleyip 30 saniye kadar karıştırın.
6. Yağladığınız kek kalıbına hazırladığınız kek karışımını dökün.
7. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 55-60 dakika pişirin.
8. Fırından almadan önce kekin ortasına kuru bir kürdan ya da bıçak batırarak içini kontrol edin.
9. Pişen keki fırından alıp oda sıcaklığına gelinceye kadar tezgahta bekletin.
10. Soğuyan keki kalıptan çıkartıp dilimleyin.