MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Haşlanmış Bal Kabağı Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME20'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Bal kabağı ile nefis tarifler serimize devam ediyoruz. Sadece haşlamasıyla bile lezzeti kendine yeten bal kabağı tarifimizi mutlaka deneyin.

Püf noktası:

Dağılmaması için bal kabaklarını çok uzun süre haşlamamaya ve yeşil sert kabuklarını dikkatli bir şekilde temizlemeye özen gösterin.

Servis önerisi:

Arzuya göre servis sırasında çırpılmış krema ya da dondurma ekleyebilirsiniz.

Haşlanmış Bal Kabağı Tarifi
MALZEMELER
  • bal kabağı

    4 dilim
  • tarçın

    1 adet çubuk
  • su

    5 su bardağı
  • tahin

    4 yemek kaşığı
  • üzüm pekmezi

    4 yemek kaşığı
  • kabak çekirdeği içi

    1 yemek kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Bol suda yıkayıp sert ve yeşil kabuklarını soyduğunuz bal kabaklarını derin bir tencereye alın. Kabakların üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.

  • 2. Adım

    Tat vermesi adına bir adet çubuk tarçın ilavesiyle orta ateşte, 20-25 dakika kadar pişirin.

  • 3. Adım

    Pişirme süresi sonunda fazla suyunu süzdürdüğünüz bal kabaklarını derin bir kaseye alın.

  • 4. Adım

    Tahin, üzüm pekmezi ve kabak çekirdeği ilavesiyle soğuk ya da ılık olarak servis edin.