Haşlanmış Bal Kabağı Tarifi
4 votes, average: 3,50 out of 54 votes, average: 3,50 out of 54 votes, average: 3,50 out of 54 votes, average: 3,50 out of 54 votes, average: 3,50 out of 5
3,50/5Toplam: 4 Oy
view 19.885
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Haşlanmış Bal Kabağı Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Bal kabağı ile nefis tarifler serimize devam ediyoruz. Sadece haşlamasıyla bile lezzeti kendine yeten bal kabağı tarifimizi mutlaka deneyin.

Püf noktası:

Dağılmaması için bal kabaklarını çok uzun süre haşlamamaya ve yeşil sert kabuklarını dikkatli bir şekilde temizlemeye özen gösterin.

Servis önerisi:

Arzuya göre servis sırasında çırpılmış krema ya da dondurma ekleyebilirsiniz.

Haşlanmış Bal Kabağı Yapımı:

1. Bol suda yıkayıp sert ve yeşil kabuklarını soyduğunuz bal kabaklarını derin bir tencereye alın. Kabakların üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.
2. Tat vermesi adına bir adet çubuk tarçın ilavesiyle orta ateşte, 20-25 dakika kadar pişirin.
3. Pişirme süresi sonunda fazla suyunu süzdürdüğünüz bal kabaklarını derin bir kaseye alın.
4. Tahin, üzüm pekmezi ve kabak çekirdeği ilavesiyle soğuk ya da ılık olarak servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER