Havlıcanlı Karışık Çay Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,63/5 Toplam: 5.071 Oy
view 72.059
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
1

Havlıcanlı Karışık Çay Malzemeler

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Havlıcan zencefilgiller familyasından bir bitki. Asya’nın tropik bölgelerinde yetişen havlıcan pek çok hastalığa iyi geliyor. Bunlardan ilk akla gelen ağrılar üzerindeki etkisi. Özellikle romatizmal ağrılar için faydalı bir bitki. Havlıcandan karışık bir çay yaptık. Tarifi şimdi MigrosTV’de.

Havlıcanlı Karışık Çay Yapımı:

1. Zencefil, havlıcan, ıhlamur, karanfil, elma parçalarını çaydanlığın demlik kısmına koyun.
2. Çaydanlığın alt kısmındaki su kaynamaya başlayınca demlikteki karışımın üzerine sıcak sudan çok az döküp ıslanmasını sağlayın.
3. 1 dakika sonunda sıcak sudan demliği dolduracak kadar su döküp ateşi kısık duruma getirin.
4. 3 dakika sonra kabuk tarçın ve limonu ilave edip 1 dakika kadar daha kaynatın.
5. Bardağa veya fincana boşaltıp bal veya esmer şekerle tatlandırın.

EN ÇOK İZLENENLER