Havuç Dilim Baklava
2 votes, average: 2,50 out of 52 votes, average: 2,50 out of 52 votes, average: 2,50 out of 52 votes, average: 2,50 out of 52 votes, average: 2,50 out of 5
2,50/5Toplam: 2 Oy
view 5.085
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
10

MALZEMELER

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Evde otururken canınız bir anda baklava mı istedi, şimdi kim gidecek iyi bir tatlıcıya değil mi? O zaman sıkı durun çünkü nefis bir baklava bu tarifle size geliyor! Nasıl mı? İyi bir baklavalık yufka alıyor ve gerisini videomuzun detaylarına bırakıyorsunuz!

Sıradaki tarifimiz, tatlıcıya gitmeye üşenip tatlısını evde kendi hazırlama fikrine sıcak bakanlara geliyor. İçinde neler olduğunu bildiğiniz, üstelik dilim fiyatı falan gözetmediğiniz bir tatlı keyfi yaşamak için hazır olun. Tabii bir tavsiye olarak, dilim fiyatı gözetmemek derken kalori hesaplarını da unutmayın, çünkü bu nefis lezzete kaptırıp dilimlerce yemek mümkün! O halde kan şekeriniz yeterince düştüyse, kalbiniz “tat lı tat lı” diye atmaya başladıysa ne onu ne de videomuzu daha fazla bekletmeyin ve hemen izleyin. Şimdiden afiyet olsun!

YAPILIŞI:

1. İlk olarak şerbetini hazırlayın çünkü tatlı sıcak şerbet soğuk olmalı. Su ve şekeri bir tencereye aktarın ardından şeker eriyene kadar karıştırıp kaynamaya bırakın 15 dakika daha kaynatıp limon suyunu ekleyin ve kısık ateşte şerbet koyulaşıp kıvam alana kadar kaynatın.
2. Ocaktan alıp soğuması için bekletin ve o sırada baklavayı hazırlayın.
3. Baklava yufkalarını yapacağınız fırın tepsisine göre kesin. Ardından üzeri streçle kapalı bir kabın içerisinde bekletin ki yufkalar kurumasın
4. Fırın tepsisini yağlayın. Yufkayı ekleyip tereyağ dökün bu işlemi 20 kat olana dek tekrarlayın. 20 kat olduktan sonra antep fıstığı 20. Kata serpin üzerine tekrar yufka tereyağ ekleyerek diğer kalan 20 yufkayıda aynı şekilde yapın.
5. En üstte olan yufkanın üzerini yağlamayın. Baklavayı havuç dilimi olacak şekilde kesin ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
6. Fırından baklava çıkar çıkmaz üzerine soğumuş olan şerbeti döküp tatlı soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

EN ÇOK İZLENENLER