MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Havuç Mücver Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME15'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Sofralarınızı lezzetli ve birbirinden farklı tarifler ile donatmaya devam ediyoruz. Kim demiş mücver sadece kabaktan olur diye? Akla ilk gelen, ezberlerdeki o klasik mücver tariflerine  karşı savaş açıyoruz! Farklı bir dokunuş yapmaya, mücver tarifine lezzetli ve renkli bir malzeme daha kondurmaya ne dersiniz? İster sağlıklı bir atıştırmalık, ister doyurucu bir lezzet olabilen mücverin bu kez havuçlu hali ile midemizi gülümsetmeye hazırlanıyoruz.
Hafif ve lezzetli birçok tarif MigrosTV’de. Mücver tarifi, havuçlu mücver tarifi, hafif ve sağlıklı mücver, havuçlu mücver nasıl yapılır ve birçok öneri için bizden ayrılmayın.
Püf Noktası:

Pişirdiğiniz mücveri, içine kağıt peçete serdiğiniz bir tabağa alarak fazla yağından arındırabilirsiniz.

Servis Önerisi:

Yanında yoğurt ya da ayran ile birlikte ikram edebilirsiniz.

Havuç Mücver Tarifi
MALZEMELER
  • dereotu

    ¼ demet
  • un

    1 yemek kaşığı
  • soğan

    3 adet taze
  • havuç

    3 adet orta boy
  • tuz

  • karabiber

  • sıvıyağ

    Kızartmak için:
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Havuçları yıkayın, kazıyın ve kabuklarını soyup rendeleyin.

  • 2. Adım

    Taze soğanların dış kabuklarını soyun ve püskülünü atın, ince halkalar şeklinde doğrayın

  • 3. Adım

    Maydanoz ve dereotunu yıkayın, dallarını atın, yapraklarını kıyın

  • 4. Adım

    Çukur bir kapta rende havuç, taze soğan, un, maydanoz, dereotu, yumurta, tuz ve karabiberi karıştırın

  • 5. Adım

    Çok yumuşak, az sulu hamur haline gelince tahta bir kaşıkla alıp kızgın yağa bırakın

  • 6. Adım

    Üzerini hafifçe bastırarak düzeltin, iki tarafını pembeleşene kadar kızartın. Afiyet olsun.