Vitamin zengini havuç, genellikle salata içindeki rolüyle tanıdığımız faydalı
gıdalardan biridir. Şimdi sıkı durun; çünkü sıradaki tarifimizde havucun nefis
bir tatlıya nasıl dönüşebildiğini görecek, gösterdiği bambaşka yönüne hayran
kalacağız!
Değişik bir tatlı tarifi arıyor, içinde bolca vitamin de olsun, diyorsanız havuç
rüyasına dalmak için böyle buyurun!
Portakal suyunun iştah kabartan mis gibi katkısı ve petibör bisküvilerin
lezzetiyle süslenen havuç rüyası; sofranıza renk, midenize şenlik olmak için
geliyor. Siz de akşam yemeğine tatlı bir final yapmak ister ya da lezzetli bir
sürprizle çocuğunuzu havalara uçurmak isterseniz havuç rüyası tarifi tam size
göre demektir.
Pratik ve sıra dışı havuç rüyası nasıl yapılır, tüm detaylarıyla videomuzdan
öğrenebilir; havuç rüyası tarifiyle gününüzü güzelleştirebilirsiniz.
Havuç rüyası yapılışı ve daha birçok havuçlu lezzet için videolarımızı
incelemeyi ve Youtube Migros Türkiye kanalımıza abone olmayı unutmayın.
Havuç Rüyası Yapımı:
2. Ardından blenderdan geçirin. Daha sonra portakal suyu ve nişastayı karıştırıp havucun üzerine ekleyin.
3. Ardından diğer malzemeleri de ekleyip iyice karıştırıp ocaktan alın.
4. Bir kabın içerisine önce az miktarda havuçlu harçtan ekleyip üzerine bir İsra petibör bisküvi ekleyin.
5. Ardından tekrardan havuçlu harç sonra tekrar petibör bisküvi ekleyin.
6. Tüm malzemeler bitene dek aynı işlemleri uygulayın.
7. Son olarak en üste havuçlu harçtan döküp oda sıcaklığına gelene dek bekletin.
8. Daha sonra buzdolabında iki saat bekletip servis edebilirsiniz.