MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Havuç Rüyası Tatlı Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK10'DK
  • PİŞİRME20'DK
  • KİŞİ SAYISI8 Porsiyon

Vitamin zengini havuç, genellikle salata içindeki rolüyle tanıdığımız faydalı
gıdalardan biridir. Şimdi sıkı durun; çünkü sıradaki tarifimizde havucun nefis
bir tatlıya nasıl dönüşebildiğini görecek, gösterdiği bambaşka yönüne hayran
kalacağız!
Değişik bir tatlı tarifi arıyor, içinde bolca vitamin de olsun, diyorsanız havuç
rüyasına dalmak için böyle buyurun!
Portakal suyunun iştah kabartan mis gibi katkısı ve petibör bisküvilerin
lezzetiyle süslenen havuç rüyası; sofranıza renk, midenize şenlik olmak için
geliyor. Siz de akşam yemeğine tatlı bir final yapmak ister ya da lezzetli bir
sürprizle çocuğunuzu havalara uçurmak isterseniz havuç rüyası tarifi tam size
göre demektir.
Pratik ve sıra dışı havuç rüyası nasıl yapılır, tüm detaylarıyla videomuzdan
öğrenebilir; havuç rüyası tarifiyle gününüzü güzelleştirebilirsiniz.
Havuç rüyası yapılışı ve daha birçok havuçlu lezzet için videolarımızı
incelemeyi ve Youtube Migros Türkiye kanalımıza abone olmayı unutmayın.

Havuç Rüyası Tatlı Tarifi
MALZEMELER
  • sıcak su

    1 litre
  • havuç

    7 adet
  • nişasta

    6 yemek kaşığı
  • portakalın suyu

    1/2 adet
  • toz şeker

    1 su bardağı
  • vanilya

    1 paket
  • su

    1 su bardağı
  • petibör büskivi

    2 adet
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    İlk olarak bir tencerenin içerisine suyu ve soyulup doğranmış olan havuçları ekleyip iyice yumuşayıncaya kadar pişirip süzün.

  • 2. Adım

    Ardından blenderdan geçirin. Daha sonra portakal suyu ve nişastayı karıştırıp havucun üzerine ekleyin.

  • 3. Adım

    Ardından diğer malzemeleri de ekleyip iyice karıştırıp ocaktan alın.

  • 4. Adım

    Bir kabın içerisine önce az miktarda havuçlu harçtan ekleyip üzerine bir İsra petibör bisküvi ekleyin.

  • 5. Adım

    Ardından tekrardan havuçlu harç sonra tekrar petibör bisküvi ekleyin.

  • 6. Adım

    Tüm malzemeler bitene dek aynı işlemleri uygulayın.

  • 7. Adım

    Son olarak en üste havuçlu harçtan döküp oda sıcaklığına gelene dek bekletin.

  • 8. Adım

    Daha sonra buzdolabında iki saat bekletip servis edebilirsiniz.