MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Hindi Göğüs Sote Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK45'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI3 Porsiyon

Et desen değil, tavuk desen o da değil. Beyaz et denince akla ilk olarak tavuk ya da balık gelse de hindi, sağlıklı bir şekilde fit kalmak isteyen birçok insanın ilk tercihleri arasında yer alıyor. Öyle ki kırmızı et ya da tavuğa göre daha çok protein ve daha az yağ barındırması sayesinde oldukça ideal bir seçenek olmayı hak ediyor.

Diyeti bozmayayım derken hep aynı yemekleri yemekten sıkılanlar için belki tavuktan bile daha lezzetli, etten daha hafif hindiyi denemenin şahane bir fikir olacağını düşünüyoruz.
Dilimlenerek, doğranarak ya da fileto şeklinde kesilerek ızgara, haşlama, fırınlama yöntemleri ile pişirilip damaklarımızla buluşan hindiyi bu tarifimizde soteliyoruz!

Küp küp doğranan soğanların ve hindinin her bir tanesinin birbiri ile dostluk kurduğu, kırmızı ve yeşil biberlerin gözlere şenlik renk kattığı, domatesin iştahları kabarttığı, kekik tanelerinin mis kokusunu esirgemediği nefis bir tabak hazırlamak istiyorsanız tarifin tüm detayları videomuzda. Şimdiden afiyet olsun!

Hindi sote tarifi, nefis hindi sote yapılışı, ev yapımı hindi sote, hindi sote malzemeleri, hindi sote hazırlanışı, hindi sote nasıl yapılır, hindi sote nasıl hazırlanır, hindi sote yapımı püf noktalar ve daha birçok pratik lezzet MigrosTV videolarında. Bizden ayrılmayın.

Püf Noktası:

Hindi eti bir miktar serttir bu sebeple orta ateşte sulanıp suyunu tekrar çekene kadar pişirin.

Hindi Göğüs Sote Tarifi
MALZEMELER
  • sıvı yağ

    1 çay bardağı
  • soğan

    1 adet
  • hindi göğüs

    400 gr
  • kırmızı biber

    2 adet
  • yeşil biber

    1 adet
  • domates

    1 adet
  • salça

    1 tatlı kaşığı
  • Tuz

  • Karabiber

  • Kırmızı biber

  • Kekik

ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Küp küp doğranmış soğanları ve yağı bir tavaya alın.

  • 2. Adım

    Soğanlar pembeleşince kuşbaşı doğranmış hindi etlerini de koyup kavurun.

  • 3. Adım

    Rengi değiştiğinde biberleri ekleyip kavurmaya devam edin.

  • 4. Adım

    Suyunu salıp çekene ve kızarana kadar kavurun.

  • 5. Adım

    Ardından salçayı ve küp küp doğranmış domatesleri ekleyip yumuşayana kadar pişirin.

  • 6. Adım

    En son tuz ve baharatları ilave edin.