BAŞLARKEN
-
HAZIRLIK45'DK
-
PİŞİRME30'DK
-
KİŞİ SAYISI3 Porsiyon
Et desen değil, tavuk desen o da değil. Beyaz et denince akla ilk olarak tavuk ya da balık gelse de hindi, sağlıklı bir şekilde fit kalmak isteyen birçok insanın ilk tercihleri arasında yer alıyor. Öyle ki kırmızı et ya da tavuğa göre daha çok protein ve daha az yağ barındırması sayesinde oldukça ideal bir seçenek olmayı hak ediyor.
Diyeti bozmayayım derken hep aynı yemekleri yemekten sıkılanlar için belki tavuktan bile daha lezzetli, etten daha hafif hindiyi denemenin şahane bir fikir olacağını düşünüyoruz.
Dilimlenerek, doğranarak ya da fileto şeklinde kesilerek ızgara, haşlama, fırınlama yöntemleri ile pişirilip damaklarımızla buluşan hindiyi bu tarifimizde soteliyoruz!
Küp küp doğranan soğanların ve hindinin her bir tanesinin birbiri ile dostluk kurduğu, kırmızı ve yeşil biberlerin gözlere şenlik renk kattığı, domatesin iştahları kabarttığı, kekik tanelerinin mis kokusunu esirgemediği nefis bir tabak hazırlamak istiyorsanız tarifin tüm detayları videomuzda. Şimdiden afiyet olsun!
Hindi sote tarifi, nefis hindi sote yapılışı, ev yapımı hindi sote, hindi sote malzemeleri, hindi sote hazırlanışı, hindi sote nasıl yapılır, hindi sote nasıl hazırlanır, hindi sote yapımı püf noktalar ve daha birçok pratik lezzet MigrosTV videolarında. Bizden ayrılmayın.
Püf Noktası:
Hindi eti bir miktar serttir bu sebeple orta ateşte sulanıp suyunu tekrar çekene kadar pişirin.