MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Hindi Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK25'DK
  • PİŞİRME180'DK
  • KİŞİ SAYISI10 Porsiyon

Banvit lezzetiyle hindinin en güzel hali MigrosTV’de.

Gerekli malzemeleri alın ve kendi mutfağınızda kendi ellerinizle lezzetli sonuçlara ulaşmanın keyfine varın. Kusursuz bir şekilde pişen hindiye bir de tane tane dökülen iç pilav da eşlik ederse o sofradan hayran kalmadan kalkan bir insan olacağını düşünemiyoruz! Hadi, yılbaşı heyecanınızı da yanınıza alıp videomuzun detayları için harekete geçin. Şimdiden yılbaşı hindisi kadar lezzetli bir yıl dileriz!

Hindi Tarifi
MALZEMELER
  • banvit hindi

    1 adet
  • tereyağı

    1 su bardağı oda sıcaklığında
  • biberiye

    10 dal taze
  • kekik

    10 dal taze
  • sarımsak

    2 diş
  • toz sarımsak

    1 tatlı kaşığı
  • kişniş

    İçi için; 1 çay kaşığı tane
  • defne yaprağı

    1 adet
  • kekik

    5 dal taze
  • biberiye

    5 dal taze
  • sarımsak

    4 diş
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Hindinizi hazırlamak için hindinizi oda sıcaklığına getirin.

  • 2. Adım

    marine ederken taze baharatlar kullanın.

  • 3. Adım

    .Hindinizin daha iyi kızarması için bir peçete yardımı ile nemini aldırın.

  • 4. Adım

    Hindi etinin daha lezzetli olması için derisi ile etinin arasını elinizle sıvazlayarak açın.

  • 5. Adım

    Hazırladığınız marinasyonu ilk olarak etin üzerine sürün. Daha sonra deri üzerine ve hindinizin iç kısmına sürebilirsiniz.

  • 6. Adım

    Hindinize daha fazla lezzet katmak için iç tarafını taze baharatlar, sebzeler yada iç pilav ile doldurabilirsiniz.

  • 7. Adım

    Hazırlamış olduğunuz hindinin sol göğüs tarafına videodaki gibi pişirme termometresini yerleştirin.

  • 8. Adım

    Pişirme poşetini hafifçe unlamak hindinizin poşete yapışmasını engeller ve hindinizin kızarmasına yardımcı olur.

  • 9. Adım

    Pişirme poşetini unlama sırasında fazla kalan unu boşaltabilirsiniz.

  • 10. Adım

    Pişirme poşeti hindinizin kendi suyunda, kolay ve hızlı pişmesini sağlar.

  • 11. Adım

    Pişirme poşetine 4-5 adet delik açmayı unutmayın.

  • 12. Adım

    Pişirme poşetini sıkıca bağlayın.

  • 13. Adım

    Hindinizi önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 180 dakika kadar pişirin.

  • 14. Adım

    Hindinizin piştiğini anlamak için 120 dakikadan sonra termometreyi ara sıra kontrol ederek öğrenebilirsiniz.

  • 15. Adım

    Termometrenin kırmızı ucu yukarı doğru atığında hindiniz pişmiş demektir.

  • 16. Adım

    6. Hindinizi fırından çıkardıktan sonra 10-15 dakika dinlendirip servis edebilirsiniz.