MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Hira Tatlısı Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Tokat yöresinin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir hira tatlısı. Genelde bayram ziyaretlerinde ya da altın günlerinde keyifle ikram edilerek tüm misafirler hayran bırakılır. Tadımı ne kadar nefisse yapımı da o kadar pratiktir; yani bir tatlıdan başka daha ne isteriz ki!

Tatlı denince aklınıza ilk olarak şerbetli seçenekler geliyorsa hira tatlısına bayılacaksınız. İster çayınıza eşlik etsin ister güzel bir yemek sonrasındaki keyfinizi tamamlasın size her şekilde kendini çok sevdireceği kesin.

Tadına doyamayacağınız hira tatlısı için Tokat evlerine bayram ziyaretine gitmek yerine ziyafeti evinize getirmek için sadece videomuzu izleyin ve tarifi uygulayın.

Hira tatlısı tarifi, hira tatlısı yapımı, hira tatlısı yapılışı, hira tatlısı hazırlanışı, hira tatlısı nasıl yapılır, Tokat usulü hira tatlısı, pratik hira tatlısı ve daha birçok farklı tatlı tarifi için bizi takip etmeye devam edin.

Hira Tatlısı Tarifi
MALZEMELER
  • sıvı yağ

    Yarım su bardağı
  • yoğurt

    Yarım su bardağı
  • yumurta

    1 adet
  • irmik

    1 su bardağı
  • un

    1,5 su bardağı
  • vanilya

    1 paket
  • kabartma tozu

    1 paket
  • İrmik

    Bulamak İçin;
  • su

    Şerbeti İçin ; 2 su bardağı
  • toz şeker

    2 su bardağı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Tarifin şerbetini hiç kaynatmadan yapılacağından bir karıştırma kabı içerisinde su ve şekeri ekleyip şeker tamamen eriyene kadar karıştırın ve bir kenara alın.

  • 2. Adım

    Ardından başka bir yoğurma kabı içerisine sıvı yağ, yoğurt, yumurta, un, vanilya, kabartma tozu ve irmik ekleyerek yoğun bir hamur olana dek yoğurun.

  • 3. Adım

    Daha sonra hamurdan mandalina büyüklüğünde kopararak yuvarlak bezeler haline getirin ve irmiğe bulayarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.

  • 4. Adım

    Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 30 dakika pişirin. Piştikten sonra borcam içerisine alarak hazırlamış olduğunuz şerbeti tatlınızın üzerine dökün.

  • 5. Adım

    Tatlı şerbeti tamamen çekip soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.