BAŞLARKEN
-
HAZIRLIK35'DK
-
PİŞİRME30'DK
-
KİŞİ SAYISI4 Porsiyon
İsmi itibari ile doğal olarak sizin de “Hmm, içinde bolca hurma var ha? Olur, bayılarak yeriz.” gibi cümleler, akla gelen ilk düşüncelerinizden ise hemen o düşünceyi indirirseniz iyi edersiniz; çünkü hurma tatlısı kemalpaşa, şekerpare, kalburabastı tatlıları arasında sıkışıp kalmış bir tatlı çeşidimiz. “Neden, hurma tatlısı deniyor peki?” diye hiç sormayın, bunun cevabı pek de bilinmemekle birlikte, sadece şeklinden dolayı olduğu tahmin ediliyor.
İsmi konusunda belirsizlikler yaşansa da tadı konusunda tartışma açılamayacak kadar çok net! Lezzeti ile damaklarınızı şenlendirecek bir tatlı yemek istiyorsanız aradığınızı bu tarif videomuzda bulabilirsiniz. Şimdiden tatlı dakikalar dileriz!
Püf Noktası: Hazırladığınız tatlıları fırın tepsisine yağlı bir kağıt sererek dizin 180 C’ye ayarlı ısıda pişirin. Fırından çıkardığınız tatlıları sıcakken ılık şerbetin içinde bekletin.
Servis Önerisi: Soğuyunca servis tabağına alıp üzerlerine file fındık serpin.
Hurma tatlısı nasıl yapılır, nefis hurma tatlısı tarifi, kolay hurma tatlısı ve daha birçok tatlı tarifi için MigrosTV videolarını takip etmeye devam edin.