Hurmalı Sebzeli Kuzu Yemeği Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,38/5 Toplam: 6.311 Oy
view 46.018
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
6

Hurmalı Sebzeli Kuzu Yemeği Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Osmanlı’dan günümüze eşsiz tatlar MigrosTV’de! Tarihin lezzet dolu sayfalarında, hiç duymadığınız ve belki de deneyimlemediğiniz farklı lezzetler hazırlamaya devam ediyoruz. Hurmalı lezzetleri sever misiniz? Hurma ile pek çok hurmalı tarif hazırlamıştık, şimdi kaldığımız yerden devam ediyoruz. Hurmalı sebzeli kuzu yemeği tarifimiz için videomuza bekleriz.

 

 

Hurmalı Sebzeli Kuzu Yemeği Yapımı:

1. Patlıcan ve kerevizi soyup kuşbaşı şeklinde doğrayın.
2. Sıvı yağ ve terayağını bir tencereye alın.
3. Kuşbaşı kuzu etlerini ekleyip, pembeleşinceye kadar yağda soteleyin.
4. Pembeleşen etlerin yağını süzerek tencereden alın.
5. Ayırdığınız yağda arpacık soğanları kavurun.
6. Üzerine biber salçasını ve mısır ununu ekleyerek kavun.
7. Üzerine ikiye böldüğünüz hurmaları, sebzeleri ve 1 su bardağı suyu ekleyin.
8. İlk kaynadığında karışımın üzerindeki köpüğü alın.
9. Yemeğinize rendelediğiniz kerevizi ekleyin.
10. Kısık ateşte 20-25 dakika pişirin.
11. Ocaktan almadan önce yeşil domateslerinizi de ekleyin.
12. Bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan alın.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER