Hurmalı Sufle Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3,50/5 Toplam: 2 Oy
view 1.963
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Hurmalı Sufle Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

11 ay yolunu gözünüzü hurmayı nefis bir sufle yapımında kullanalım istedik ve harika bir lezzet ortaya çıkardık. Tarifi MigrosTV’de.

Püf noktası:

Kullanmış olduğunuz malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.

Önceden ısıtılmış fırında pişirdikten sonra sıcak olarak, bekletmeden servis edin.

Pişirme süresi kullanmış olduğunuz fırın tipine göre değişiklik gösterebilir.

Sufle karışımına son olarak eklediğiniz çırpılmış yumurta beyazlarının küçük kabarcıklar halinde kalmasına özen gösterin.

Hurmalı Sufle Yapımı:

1. Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaların sarı ve beyaz kısımlarını dikkatli bir şekilde ayırın.
2. Yumurta sarılarını toz şeker ilavesiyle çırpıp ayrı bir yerde bekletin.
3. Küçük küplere ayırdığınız bitter çikolatayı, tereyağı ilavesiyle kaynamakta olan su buharı üzerinde benmari usulü eritin.
4. Ayrı bir kaba aldığınız yumurta beyazlarını katı bir kıvam alana kadar çırpın.
5. Ocaktan aldığınız eritilmiş çikolatayı çırpılmış yumurta sarılarına ekleyin. Çekirdeklerini çıkardıktan sonra küçük küpler halinde doğradığınız hurmaları ilave edin.
6. Son olarak çırpılmış yumurta beyazlarını ekleyip bir spatula yardımıyla alttan üste doğru karıştırın.
7. Isıya dayanıklı sufle kaplarını tereyağıyla yağlayıp hafifçe unlayın. Hazırladığınız sufle karışımını küçük bir pay kalana kadar eşit olarak kalıplara paylaştırın.
8. Önceden ısıtılmış 180-190 derece fırında yaklaşık 10 dakika kadar pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER