Baklalı Bezelye Tarifi
3 votes, average: 3,67 out of 53 votes, average: 3,67 out of 53 votes, average: 3,67 out of 53 votes, average: 3,67 out of 53 votes, average: 3,67 out of 5
3,67/5Toplam: 3 Oy
view 6.506
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Baklalı Bezelye Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Baharın sebzelerini sofralarınıza taşıyacak olan tarifimiz, mevsimin 2 enfes tazesini bir araya getiriyor. Zeytinyağlılar listenine almakta tereddüt etmeyeceğiniz tarifimizin detayları için videomuzu izleyin. Bu tariflerimizi de kaçırmayın; Uzman Kasap soslu dana şiş salata, enginarlı tas kebabı.

Püf noktası:

Kısık ateşte ve kapağı kapalı olarak pişirmeye özen gösterin.

Baklalı Bezelye Yapımı:

1. Kabuklarını soyduğunuz kuru soğanı küçük küpler halinde yemeklik doğrayın. Geniş bir tavaya aldığınız zeytinyağını kısık ateşte kızdırın. Kuru soğanları ekleyip hafif bir renk alana kadar soteleyin.
2. Domates salçası ve unu ekleyip soğanlarla birlikte un kokusu çıkana kadar kısık ateşte kavurmaya devam edin.
3. Kuzu kuşbaşı etleri ekleyip yüksek ateşte kavurun. Sıcak su ekledikten sonra kapağı kapalı tencerede pişirmeye devam edin.
4. Ayıklanmış iç bakla, iç bezelye, tuz ve taze çekilmiş tane karabiberi ekledikten sonra kapağı kapalı tencerede 20-25 dakika daha pişirin.
5. Suyunu çeken ve yumuşayan iç baklalı bezelye yemeğini, hafif sulu kalacak şekilde sıcak olarak bekletmeden servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER