MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
İmam Sarığı Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK30'DK
  • PİŞİRME45'DK
  • KİŞİ SAYISI8 Porsiyon

Sadece tadıyla değil sunumuyla da nefis bir tatlı tarifi ile karşınızdayız! Bu eşsiz tarifi dostlarınızla paylaşmaya hazır olun. Tüm detaylar videomuzda! Marshmallowlu tatlı tarifimizi gördünüz mü?

İmam Sarığı Tarifi
MALZEMELER
  • süt

    Muhallebi için; 600 ml
  • toz şeker

    5 yemek kaşığı
  • -yumurta- sarısı

    1 adet
  • un

    1 yemek kaşığı
  • mısır nişastası

    3 tatlı kaşığı
  • tereyağı

    3 tatlı kaşığı
  • yumurta

    Pasta tabanı için; 4 adet
  • toz şeker

    3 yemek kaşığı
  • zeytinyağı

    3 yemek kaşığı
  • süt

    3 yemek kaşığı
  • un

    1 su bardağı
  • kabartma tozu

    1 paket
  • kakao

    1 yemek kaşığı
  • -limon- kabuğu

    1 adet rendelenmiş
  • Hindistan cevizi

    1 su bardağı
  • bitter çikolata

    160 gram
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Yumurta ve toz şekeri karıştırma kabına alın, toz şeker tamamen eriyene kadar çırpın.

  • 2. Adım

    Zeytinyağı ve süt ilave edin ve çırpmaya devam edin.

  • 3. Adım

    Rendelenmiş limon kabuğu, elenmiş un, kabartma tozu, kakao eklediğiniz kek harcını kıvam alana kadar karıştırın.

  • 4. Adım

    Zeytinyağı ya da tereyağıyla yağladığınız büyük boy fırın tepsisine kakaolu kek harcını döküp üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin.

  • 5. Adım

    Hazırladığınız keki, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dk pişirin.

  • 6. Adım

    Tatlının kreması için; süt, toz şeker, yumurta sarısı, un ve mısır nişastasını bir tencereye alın.

  • 7. Adım

    Tel bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırdığınız krema karışımını kısık ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.

  • 8. Adım

    Ocaktan aldığınız muhallebi karışımına tereyağı katıp, pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.

  • 9. Adım

    Fırın tepsisinden çıkardığınız kakaolu keki, ağız kısmını ıslattığınız bir bardak ya da yuvarlak bir kalıp yardımıyla parçalara ayırın.

  • 10. Adım

    Bir adet kekin üzerine önceden hazırladığınız ve ılınan kremadan surun. Üzerine bir adet kek kapatın. Kek katları bitene kadar aynı işlemi uygulayın.

  • 11. Adım

    İki katlı, arası kremalı pastaların kenar kısımlarını kalan muhallebiye batırdıktan sonra Hindistan cevizine bulayın. Pastaları servis tabağına alın.

  • 12. Adım

    Bitter çikolatayı benmari usulü eritin.

  • 13. Adım

    3. Eritilmiş sıcak çikolatayı tatlıların üzerine sürdükten sonra donması için kısa bir süre buzdolabında bekletin.