İmam Sarığı Tarifi
43 votes, average: 3,70 out of 543 votes, average: 3,70 out of 543 votes, average: 3,70 out of 543 votes, average: 3,70 out of 543 votes, average: 3,70 out of 5
3,70/5Toplam: 43 Oy
view 170B+
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
8

İmam Sarığı Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Sadece tadıyla değil sunumuyla da nefis bir tatlı tarifi ile karşınızdayız! Bu eşsiz tarifi dostlarınızla paylaşmaya hazır olun. Tüm detaylar videomuzda! Marshmallowlu tatlı tarifimizi gördünüz mü?

İmam Sarığı Yapımı:

1. Yumurta ve toz şekeri karıştırma kabına alın, toz şeker tamamen eriyene kadar çırpın.
2. Zeytinyağı ve süt ilave edin ve çırpmaya devam edin.
3. Rendelenmiş limon kabuğu, elenmiş un, kabartma tozu, kakao eklediğiniz kek harcını kıvam alana kadar karıştırın.
4. Zeytinyağı ya da tereyağıyla yağladığınız büyük boy fırın tepsisine kakaolu kek harcını döküp üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin.
5. Hazırladığınız keki, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dk pişirin.
6. Tatlının kreması için; süt, toz şeker, yumurta sarısı, un ve mısır nişastasını bir tencereye alın.
7. Tel bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırdığınız krema karışımını kısık ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
8. Ocaktan aldığınız muhallebi karışımına tereyağı katıp, pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
9. Fırın tepsisinden çıkardığınız kakaolu keki, ağız kısmını ıslattığınız bir bardak ya da yuvarlak bir kalıp yardımıyla parçalara ayırın.
10. Bir adet kekin üzerine önceden hazırladığınız ve ılınan kremadan surun. Üzerine bir adet kek kapatın. Kek katları bitene kadar aynı işlemi uygulayın.
11. İki katlı, arası kremalı pastaların kenar kısımlarını kalan muhallebiye batırdıktan sonra Hindistan cevizine bulayın. Pastaları servis tabağına alın.
12. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin.
13. Eritilmiş sıcak çikolatayı tatlıların üzerine sürdükten sonra donması için kısa bir süre buzdolabında bekletin.

EN ÇOK İZLENENLER