İncir Uyutması Tarifi
14 votes, average: 4,21 out of 514 votes, average: 4,21 out of 514 votes, average: 4,21 out of 514 votes, average: 4,21 out of 514 votes, average: 4,21 out of 5
4,21/5Toplam: 14 Oy
view 17.984
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
5

İncir Uyutması Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Şekersiz, hafif ve lezzet dolu! İncir uyutmasının en pratik ve lezzetli hali MigrosTV’de.

Püf noktası:

Servis kaselerine aldığınız tatlıları üzerine pamuklu bir bez örtüp oda sıcaklığında en az 1 saat kadar beklettikten sonra buzdolabına kaldırıp soğutun.

Pekmez oranını damak tadınıza göre azaltıp arttırabilirsiniz.

İncir Uyutması Yapımı:

1. Sap kısımlarını alıp derin bir kaseye aktardığınız kuru incirleri sıcak suda bekletin.
2. Derin bir tencereye aldığınız sütü, üzüm pekmezi ilavesiyle kaynama noktasına gelene kadar ısıtın.
3. Fazla suyunu süzdürdüğünüz yumuşamış incirleri küçük küpler halinde kesip blendera alın.
4. Sıcak sütü ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
5. Sıcağı sıcağına servis kaselerine paylaştırdığınız tatlı karışımın üzerini bir tepsi ya da pamuklu bir bezle kapatıp 2 saat kadar mayalandırın.
6. Mayalandırma işlemi sonrasında buzdolabına kaldırıp soğuttuğunuz tatlıları toz Antep fıstığı ve kuru incir dilimleriyle süsleyip servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER