MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
İncirli Kurabiye Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME20'DK
  • KİŞİ SAYISI24 Porsiyon

Klasik kurabiye tariflerinden sıkılanlara, pratik, lezzetli ve farklı bir kurabiye tarifi var sırada; incirli kurabiye! İncirin muhteşem tadının karıştığı kurabiye tarifimize bayılacaksınız!

İncirli Kurabiye Tarifi
MALZEMELER
  • incir

    14 adet kuru
  • tereyağı

    125 gram
  • yumurta

    1 adet
  • ayçiçek yağı

    100 ml.
  • toz şeker

    125 gram
  • Antep fıstığı

    2 yemek kaşığı toz
  • tarçın

    1 çay kaşığı
  • buğday nişastası

    2 yemek kaşığı
  • un

    3 su bardağı
  • kabartma tozu

    1 paket
  • vanilya

    1 paket
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Sap kısımlarını ayıkladığınız incirleri sıcak suda bekletin. Fazla suyunu süzdürdüğünüz yumuşamış incirleri küp şeklinde kesin.

  • 2. Adım

    Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını derin bir karıştırma kabına alın. Yumurta, toz şeker ve ayçiçek yağı ilavesiyle karıştırın.

  • 3. Adım

    Toz Antep fıstığı ve tarçın ilavesiyle renk verip tatlandırın. Elenmiş un, buğday nişastası, kabartma tozu ve vanilya ekledikten sonra yoğurmaya başlayın.

  • 4. Adım

    Kıvam alan kurabiye hamuruna küp şeklinde doğranmış kuru incirleri ekleyip son şeklini verin.

  • 5. Adım

    Küçük parçalara ayırıp avuç içinde yuvarlayarak şekil verdiğiniz kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisi üzerine aralıklı olarak dizin. Üzerlerine toz Antep fıstığı serpiştirin.

  • 6. Adım

    Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Mümkünse bir ızgara teli üzerinde ve oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra servis edin.