MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
İnegöl Köfte Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Köfte sevenler, bu köfte tarifimiz tam size göre! “İnegöl köfte nasıl yapılır?” merak etmiyor musunuz? Dana ve kuzu etinin karışımından oluşan, bol soğanlı yöresel lezzet İnegöl köfte, MigrosTV’de! Yöresel lezzetler diyarına adım atın, tadı damaklarda kalacak İnegöl Köfte tarifini kaçırmayın!


Köftenin yanına nefis pilav tariflerimiz var; safranlı pilav, domatesli pilav ya da sade pilav.

Sağlıklı ve lezzetli et yemeklerinin sırrı iyi ettedir. Migros'tan aldığınız etler güvenilirdir. Migros, Türkiye'nin her yöresinden düzenli olarak denetlediği iş ortağı çiftçilerden Türkiye'nin en büyük işletme kapasiteli kendi tesisine alım yaparak işler. Migros'taki tüm etler, Gıda - Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın belirlediği esaslara uygun şekilde çiftlikten sofraya kadar %100 veteriner hekim kontrolünde takip edilir. Migros Gıda Güvenliği Sistemi kapsamında 60 kişilik uzman kalite ekibi, 220 kalite kontrol noktasında denetimleri gerçekleştirir. Etler et işletme tesislerinden size ulaşana kadar 0-4 °C'de soğuk zincir ile her aşamada korunmaktadır.Migros'ta et reyonları her gün yeniden taze ürünler ile hazırlanır. Migros Perakende Akademisi, Taze Gıda Fakültesi, Et bölümünde eğitim göre kasaplar etleri sizin için hazırlar. Lezzetli, her damağa uygun %100 dana etinden üretilen köfteler, özel soslarla tatlandırılmış fırınlık ya da ızgaralık ve ihtiyacınız olan tüm etler sizin için hazırlanır. İyi et, iyi gelecek demektir.
İnegöl Köfte Tarifi
MALZEMELER
  • dana eti

    700 gr
  • kuzu but

    150 gr
  • sıvı yağ

    1 yemek kaşığı
  • karbonat

    yarım tatlı kaşığı
  • ekmek

    4 dilim (ıslatılıp, sıkılmış)
  • kuru soğan

    2 (rendelenmiş)
  • tuz

    1 kaşık
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Dana ve kuzu etini kıyma haline getirin. 

  • 2. Adım

    Kıyma, soğan, tuz, ekmek ve karbonatı bir kapta karıştırıp iyice yoğurup, 2-3 saat dolapta dinlendirin.

  • 3. Adım

    Dinlendirdiğiniz karışımı tek kullanımlık bir sıkma torbası ile uzun silindirler şeklinde sıkın.

  • 4. Adım

    Şekil verdiğiniz köfteleri oda ısısında biraz bekletin. 

  • 5. Adım

    Köfteleri yapışmasını engelleyecek kadar sıvı yağda orta ateşte çok kurutmadan pişirin.