İngiliz Fish & Chips Tarifi; Tartar Sos ile Birlikte
6.245 votes, average: 4,48 out of 56.245 votes, average: 4,48 out of 56.245 votes, average: 4,48 out of 56.245 votes, average: 4,48 out of 56.245 votes, average: 4,48 out of 5
4,48/5Toplam: 6.245 Oy
view 75.188
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
2

İngiliz Fish & Chips Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Yoğun temponuza fish & chips molası vermeye ne dersiniz? Eğer cevabınız evetse hazırlanın; İngiltere’ye gidiyoruz! Tartar Soslu Fish&Chips tarifimizi kaçırmayın. 

İngiliz Fish & Chips Yapımı:

1. Fırın önceden 170 derecede ısıtılır.
2. Patatesler iyice yıkanır ve kabukları fırça ile temizlenir.
3. Patateslerde, bir bıçak yardımıyla, delikler açılır ve fırın tepsisine yerleştirilir.
4. Yaklaşık 40 dakika, bıçak rahat kesebilecek kadar yumuşayana kadar, 170 derece fırında pişirilir.
5. Daha sonra, patatesler büyüklüğüne göre uzunlamasına 6-8 parçaya bölünür.
6. 2 fincan fındık yağı, derin bir tava ya da tencerede 180 dereceye kadar ısıtılır ve patatesler yaklaşık 4-5 dakika, altın-kahve rengi oluncaya kadar kızartılır.
7. Kızartılmış patatesler havlu peçete üzerinde bekletilir, istenilen miktarda tuz ve karabiberle tatlandırılır.
.
. alığın Hazırlanışı:
.
1. Mezgit filetoları, büyüklüğüne göre, 3-4 parçaya bölünür.
2. Büyük bir kapta, 1 fincan un, mısır unu, kabartma tozu karıştırılır.
3. Ortasına yumurta sarıları eklenir, üzerlerine soda dökülür ve ortadan dışarıya doğru, batter (karışım) pürüzsüz oluncaya kadar karıştırılır.
4. Diğer 1 fincan un, geniş bir tabağa konur ve 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiberle lezzetlendirilir.
5. 2 fincan fındık yağı, derin bir tava ya da tencerede, 180 dereceye kadar ısıtılır.
6. Balıkların her iki tarafı önce hazırladığımız karışıma, sonra una batırılır ve kızgın yağda yaklaşık 4-5 dakika, altın-kahve renk olana kadar, kızartılır.
7. Kızaran balıklar, havlu peçete üzerine alınır ve fazla yağının gitmesi için biraz beklenir.
.
. artar Sosun Hazırlanışı:
.
1. Kornişon ve kapari küçük parçalar halinde doğranır.
2. Dereotu da ince ince doğranır.
3. Daha sonra, bir kapta bütün malzemeler karıştırılır ve bütün aromaların bir araya gelmesi için servis etmeden önce 10-15 dakika sos buzdolabında bekletilir.
4. Servis ederken, isteğe göre sosun üzerine zeytinyağı dökülebilir.

EN ÇOK İZLENENLER