İşkembeli Nohut Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
2,50/5 Toplam: 2 Oy
view 5.280
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

İşkembeli Nohut Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Her gün yenilerini eklediğimiz yüzlerce yemek tarifi arasında, Türk mutfağının geleneksel lezzeti bakliyatı da eksik etmiyor ve farklı tatlar hazırlamaya devam ediyoruz.  Bu kez sağlık deposu nohutu işkembe ile bir araya getirdik ve sofranızın odak noktası olacak, yanında pilav ve bol salata ile servis edebileceğiniz harika bir lezzet yarattık. Tarifimizin tüm malzemelerini ve adımlarını videomuzdan izleyebilirsiniz.

Püf noktası:

Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz doğranmış işkembeyi arzuya göre önceden haşlayabilir; bu işlem sırasında kuru soğan, taze kekik ve tane karabiber kullanabilirsiniz.

Cinsine göre bir gün önceden suya bastığınız nohudu, haşlayıp suyunu süzdükten sonra kullanın.

Pişirme önerisi:

Düdüklü tencere kullanmanız zamandan tasarruf sağlayacaktır.

İşkembeli Nohut Yapımı:

1. Kabuklarını soyduğunuz kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın.
2. Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın, soğanları ekleyip hafif bir renk alana kadar kavurun.
3. Bol suda yıkayıp küp küp doğradığınız işkembeleri ekleyip yüksek ateşte kavurun. Biber salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırın.
4. Tuz ve pul biber ilavesiyle tatlandırın. Haşlanmış ve suyu süzülmüş nohutları katıp bir kez karıştırın.
5. Sıcak su ekleyip kısık ateşte nohutlar yumuşayana kadar pişirin. Ilık olarak servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER