MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
İşkembeli Nohut Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME60'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Her gün yenilerini eklediğimiz yüzlerce yemek tarifi arasında, Türk mutfağının geleneksel lezzeti bakliyatı da eksik etmiyor ve farklı tatlar hazırlamaya devam ediyoruz.  Bu kez sağlık deposu nohutu işkembe ile bir araya getirdik ve sofranızın odak noktası olacak, yanında pilav ve bol salata ile servis edebileceğiniz harika bir lezzet yarattık. Tarifimizin tüm malzemelerini ve adımlarını videomuzdan izleyebilirsiniz.

Püf noktası:

Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz doğranmış işkembeyi arzuya göre önceden haşlayabilir; bu işlem sırasında kuru soğan, taze kekik ve tane karabiber kullanabilirsiniz.

Cinsine göre bir gün önceden suya bastığınız nohudu, haşlayıp suyunu süzdükten sonra kullanın.

Pişirme önerisi:

Düdüklü tencere kullanmanız zamandan tasarruf sağlayacaktır.

İşkembeli Nohut Tarifi
MALZEMELER
  • işkembe

    300 gram doğranmış
  • nohut

    1 su bardağı haşlanmış
  • kuru soğan

    1 adet orta boy
  • sarımsak

    1 diş
  • ayçiçek yağı

    3 yemek kaşığı
  • biber salçası

    1 tatlı kaşığı
  • biber turşusu

    3 adet
  • su

    3 su bardağı sıcak
  • tuz

    1/2 çay kaşığı
  • pul biber

    1 tatlı kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Kabuklarını soyduğunuz kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın.

  • 2. Adım

    Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın, soğanları ekleyip hafif bir renk alana kadar kavurun.

  • 3. Adım

    Bol suda yıkayıp küp küp doğradığınız işkembeleri ekleyip yüksek ateşte kavurun. Biber salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırın.

  • 4. Adım

    Tuz ve pul biber ilavesiyle tatlandırın. Haşlanmış ve suyu süzülmüş nohutları katıp bir kez karıştırın.

  • 5. Adım

    Sıcak su ekleyip kısık ateşte nohutlar yumuşayana kadar pişirin. Ilık olarak servis edin.