Islak Kek
1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5
5,00/5Toplam: 1 Oy
view 20.299
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
8

MALZEMELER

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Yumuşacık, nefis bir kekin mutlu edemediği bir insan tanıyor musunuz? Biz tanımıyoruz! Peki, o keke bir de nefis bir çikolata sosu döksek nasıl olurdu? Sıradaki videomuzda aşka yakın duygular yaşatacak kadar etkili, bolca çikolatası ile mutluluk hormonları salgılatıp gününüzü şahane kılacak bir tarif önerimiz var! Bu keki çatal bıçakla yiyecek kadar sabredebilir misiniz bilemeyiz; çünkü bu nefis kek daha ilk lokmasında şöyle ağzınızın kenarlarından akıta akıta, ellerinize bulaştıra bulaştıra yeme isteği uyandırıyor şimdiden uyaralım!

Bu tatlı hikâye şöyle gelişiyor; Özenle çırptığımız kek hamurunu fırında pişmeye bırakıyor ve o sırada boş durmadan tarifin en tatlı kısmını; yani çikolata sosunu hazırlıyoruz. Bu sırada evimizi saran hem kek hem de çikolatanın o mis kokusunda mest oluyoruz!
Sonrasında pişen keke hazırladığımız çikolata sosunu da dökerek o heyecanlı buluşmaya tanık oluyoruz. Aman ha sakın; kekin sosu iştahla yutmasını izleyeyim derken bir yandan çayları hazırlamayı da unutmayın!
Dilimlediğiniz keklerin üzerine ister Hindistan cevizi serpin ister yanına bir top dondurma kondurun; ama detayları öğrenmek için daha fazla geç kalmayın. Şimdiden afiyet olsun!

YAPILIŞI:

1. Yumurta ve şekeri çırpın ardından sıvı olan malzemeleri ekleyip karıştırın.
2. Unu eleyerek ilave edin ardından diğer malzemeleri ilave edin ve karıştırma işlemine devam edin.
3. Fırın kabını yağlayın içerisine hazırladığınız kek karışımını ilave edin ve 180 derecelik fırında 35-40 dk pişirin.
4. Sosu için tüm malzemeleri bir tencerede karıştırın ve kaynamaya başlayınca ocaktan alın kek fırından çıkıp hafif soğuyunca ılık olarak sosu dökün ve servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER