İslim Kebabı Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
2,50/5 Toplam: 2 Oy
view 7.123
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
0

İslim Kebabı Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Anadolu’nun unutulmaz lezzeti! İslim kebabı tarifi MigrosTV’de. Kıskandıran lezzeti ve tadıyla islim kebabı tarifi ve daha fazlası için bizi takip etmeye devam edin. Kolay, pratik, sağlıklı ve lezzetli yemekler, salata, çorba, tatlı, et, tavuk, balık tarifleri, ev yemekleri, hamur işleri, pasta, börek, poğaçalar, kahvaltılıklar, sıcak ve soğuk içecek tarifleri, MigrosTV’de kısa ve keyifli videolarla sizi bekliyor.

Püf Noktası;
Dana kıymayı kuzu kıyması ile karıştırıp çift çektirirseniz lezzeti artar. Köfte harcını dinlendirin daha başarılı oluyor. Patlıcanlar tuzlu suda bekletin acısını alır.

İslim Kebabı Yapımı:

1. Kabuklarını alacalı şekilde soyduğunuz patlıcanları keskin bir bıçak yardımıyla uzun ince şeritler halinde dilimleyin.
2. Orta yağlı dana kıymayı karıştırma kabına alın. kuru soğan, yumurta ve galeta unu, sarımsak, tuz, karabiber, pul biber ve kimyon katın.
3. Köfte harcını özleşene kadar yoğurun.
4. Köfte harcını altı cevizden biraz daha büyük parçalar ayırın. Avuç içinizde yuvarladığınız köfteleri, tavada arkalı önlü ters çevirerek pişirin.
5. Tuzlu suda dinlenen patlıcanların suyunu süzüp bol suda durulayın. Üzerlerini bir kağıt havlu yardımıyla kurulayın. Yağı kızdırdığınız tavada arkalı önlü ters çevirerek kızartın. Fazla yağını kağıt havlu yardımıyla alın.
6. Sap kısımlarını aldığınız yeşil biberleri dört eşit parçaya bölün. Cherry domatesleri ikiye bölün.
7. İki adet kızarmış patlıcan şeridini artı şeklini alacak şekilde servis tabağına yerleştirin. Orta kısmına bir adet kızarmış köfte koyup kapatın. Üzerine bir parça yeşil biber ve cherry domates yerleştirip kürdanla tutturun. Tüm köfteleri aynı şekilde patlıcan şeritlerine sardıktan sonra fırın tepsisine yerleştirin.
8. Sosu için; zeytinyağını küçük bir sos tenceresinde kızdırın. Rendelenmiş domates ve sarımsağı pişirin. Tuz ve karabiberini de ekledikten sonra 4-5 dakika kadar kaynatıp ocaktan alın.
9. Hazırladığınız sosu patlıcanları aldığınız fırın tepsisine aktarın. İslim kebaplarını önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika kadar pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin

EN ÇOK İZLENENLER