Ispanak Sote Tarifi
2 votes, average: 2,00 out of 52 votes, average: 2,00 out of 52 votes, average: 2,00 out of 52 votes, average: 2,00 out of 52 votes, average: 2,00 out of 5
2,00/5Toplam: 2 Oy
view 9.354
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
2

Ispanak Sote Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Çorba ve salata tariflerinin yanı sıra yemeği de sağlıklı ve lezzeti olan ıspanakta sıra. Yanında yoğurtla vitamin dolu bir öğün sunan ıspanak sote tarifimizin detayları videomuzda.

Püf noktası:

Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz ıspanak yapraklarını, kurulayıp kuruttuktan sonra elinizle kopararak kullanın.

Pişirme önerisi:

Tabak tadınıza göre uygun baharatlarla çeşnilendirebilirsiniz.

Ispanak Sote Yapımı:

1. Kabuklarını soyduğunuz kuru soğanı küçük küpler halinde yemeklik doğrayın. Keskin bir bıçak yardımıyla ezdiğiniz sarımsağı incecik kıyın. 
2. Kök kısımlarını ayıklayıp bol suda yıkadığınız ıspanak yapraklarının fazla suyunu alın. Bıçakla doğramak yerine elinizle küçük parçalara ayırın. 
3. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini temizlediğiniz kırmızı biberi, ince uzun şeritler halinde kesin. 
4. Zeytinyağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Doğranmış kuru soğan ve sarımsakları ekleyip kısa bir süre soteleyin. Kırmızı biberleri ekleyip karıştırın. 
5. Küçük parçalara ayırdığınız ıspanakları iki parti halinde ekleyip orta ateşte karıştırarak soteleme işlemini sürdürün. Hafif bir renk alan ıspanak soteyi ocaktan alıp sıcak ya da ılık olarak servis edin. 

EN ÇOK İZLENENLER