Ispanaklı Kiş Tarifi
1 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 5
1,00/5Toplam: 1 Oy
view 331
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
9

MALZEMELER

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Yeşil yapraklı sebzelerin en güzeli olan ıspanağın her haline bayılanlardan
mısınız ya da “Aman yok, ıspanak benden uzak olsun!” diyenlerden mi? O
hâlde size biraz farklı ve aşırı lezzetli bir tarif önerimiz var! Bu tarif sayesinde
ıspanak aşkları perçinlenecek, ıspanak sevmeyenler ona bir şans daha verecek.
Çünkü sıradaki tarifimizde tereyağı ile hafifçe kavrulan ıspanaklar; yumurtanın
sağlığı, kremanın yumuşacık büyü dolu lezzeti ile kavuşuyor. Sonrasında
hazırlanan hamurun şefkat dolu kucağına doldurulup üzeri hellim peyniri ile
kapatıldıktan sonra fırına doğru lezzet yolculuğuna çıkarılıyor ve ortaya daha
önce hiç tatmadığınız, bunca zamandır yediğiniz ıspanakları tekrar
sorgulatacak müthiş bir lezzet çıkıyor! Şimdiden uyaralım; Ispanaklı kişi aman
ha sakın soğutmadan, sıcak sıcak tüketin. Yanına güzel bir ayran ya da çay da
hazırlarsanız, gününüzün güzelleşmemesi için hiçbir sebep yok.
Mevsimin en taze ıspanaklarını alın ve geri kalan tüm detaylar için videomuzu
izleyin. Şimdiden afiyet olsun!
Ispanaklı kiş tarifi, ıspanaklı kiş nasıl yapılır, ıspanaklı kiş yapılışı, ev yapımı
ıspanaklı kiş, ıspanaklı kiş yapımı, ıspanaklı kiş nasıl hazırlanır, ıspanaklı kiş
hazırlanışı, pratik ıspanaklı kiş, nefis ıspanaklı kiş, ıspanaklı kiş malzemeleri ve
daha birçok ıspanaklı tarif için MigrosTV videolarını takip etmeye devam edin.

YAPILIŞI:

1. İlk olarak bir kabın içerisinde hamur malzemelerini karıştırın ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar ekstra un ekleyebilirsiniz. Hamuru iyice yoğurup buzdolabında 15 dk kadar dinlendirin.
2. Ardından bir tava içerisinde tereyağını eritip ardından ıspanakları ilave edin.
3. Ispanaklar suyunu salıp çekene kadar kavurun hellim peyniri hariç tüm malzemeleri ekleyip karıştırın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
4. Hamuru ister iki parçaya bölüp orta büyüklükte iki kiş yapın isterseniz bir adet büyük kiş hazırlayabilirsiniz.
5. Tart kalıbının kenarlarına kadar hamuru yayın ve hazırladığınız soğuyan harcı ilave edin üzerine rende hellim peyniri ekleyerek önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 25-30 dakika pişirin.

EN ÇOK İZLENENLER