İspanyol Omleti Tarifi
5 votes, average: 4,60 out of 55 votes, average: 4,60 out of 55 votes, average: 4,60 out of 55 votes, average: 4,60 out of 55 votes, average: 4,60 out of 5
4,60/5Toplam: 5 Oy
view 6.073
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

İspanyol Omleti Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

İspanyol omleti, isminden de anlaşılacağı üzere İspanyol mutfağına özgü bir lezzet. İspanya’nın yanı sıra Güney Amerika’da da tüketilir, Tortilla de Patata, Tortilla gibi isimlerle de anılır. Yumurta, soğan, sarımsak ve patates üçlemesiyle hazırlanan omlet, günün enerjik ve güzel geçmesi için özellikle kahvaltılar için oldukça besleyici ve farklı bir seçenektir. Özellikle kahvaltı dedik; çünkü diğer öğünler için de hiç fena olmaz. Hafif bir akşam yemeği seçeneği de olur, güç toplayacağınız öğlen yemeği seçeneği de.

İnce kıyılan patatesi hafiften gülümserken, yumurtası da fayda vermek için can atar. Hazırlaması zahmetli gibi dursa da güzel sonuçları ile adeta ellerinizden öper ve ustalıkla affettirir kendini.

İspanyol omleti nasıl yapılır, kolay İspanyol omleti tarifi, evde İspanyol omlet nasıl yaparım, nefis İspanyol tarifi ve daha birçok farklı lezzet için MigrosTV videolarını takip etmeye devam edin.

Püf Noktası ;

  •  Çok daha kalın bir omlet için patatesleri rendelemek yerine küpler halinde kesip, yağda kızartın ve o şekilde karışıma ekleyin.
  • Karışımınızı dökmeden önce tavayı mutlaka ısıtmalısınız.

 

İspanyol Omleti Yapımı:

1. Patatesleri rendeledikten sonra bir karıştırma kabına alın, daha sonra yarım soğanı çok ince, julyen doğranıp patateslere ilave edin.
2. Ardından patateslerin içine yumurtaları kırıp, ince bir şekilde doğranan maydanozlar ve baharatlar ilave edilip iyice karışana kadar bir kaşık yardımıyla harmanlanır.
3. Isıtmış olduğunuz tavaya zeytinyağı döküp, yağı biraz kızdırdıktan sonra harcı tava içerisine döküp kapak ile üstünün biraz demlenmesi için kapatın.
4. Yaklaşık 5 dakika kadar altının kızarmasını bekleyip bir tabak yardımıyla ters çevirin ve tavaya geri koyun. Her iki tarafı da kızaran omleti tabağa alıp servis edebilirsiniz.

EN ÇOK İZLENENLER