İsveç Keki
1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5
5,00/5Toplam: 1 Oy
view 10.760
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

MALZEMELER

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Kuzey ülkelerine doğru uzanıp içinizi sıcacık yapacak bir kek ile tanışmaya ne dersiniz? İşte size İsveç’e götüren bilet niteliğindeki tarif önerisi; karşınızda İsveç keki!
Un, şeker, yumurta, tereyağı gibi temel malzemelerin katkısı ile hazırlanıp kakao ve vanilyanın sihirli etkisi ile tamamlanan bu nefis kek; tatlı krizlerine iyi bir reçete, habersiz gelen misafirlere şahane bir ikram olabilmesi sayesinde âdeta çalmadığı kalp bırakmıyor. Yanına da güzel bir meyve ya da bitki çayının çok yakışacağını düşündüğümüz İsveç keki en ünlü kafelerin mutfağından fırlamış bir lezzet olmasına rağmen kendi evinizde kolayca yapabileceğiniz kadar da pratik! Sadece 20 dakikada pişmesi ile hiçbir sabırsız bünyeyi daha fazla bekletmeyecek İsveç keki denememek için hiçbir neden yok!
Siz de en güzel tabaklarınızı hazırlayın, keki nasıl süsleyeceğinize de karar verdikten sonra tarif videomuzu hemen uygulamaya koyulun. Şimdiden afiyet olsun!

YAPILIŞI:

1. Yumurta ve şekeri kıvam alana kadar yüksek hızda güzelce çırpın.
2. Vanilya hariç tüm malzemeleri ekleyip karıştırın. En son vanilyalı ekleyip karıştırın.
3. Yağlanmış fırın kabına döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dk pişirin.
4. Üzerine pudra şekeri eleyerek servis edin.
5. Servis önerisi: İsteğe göre hafif ılımış olan tatlıyı dondurma ile servis edebilirsiniz.
6. Püf noktası: Kek piştikten sonra fırında 10-15 dakika daha bekletip fırından çıkarın.

EN ÇOK İZLENENLER