Kabak Dolması
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
3,00/5Toplam: 1 Oy
view 3.034
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
10

MALZEMELER

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Soğan dolması, lahana dolması, biber dolması… Eminiz ki şu an sizin de zihninizde birçok dolma çeşidi canlanmıştır; çünkü düşünsenize daldaki yaprağı bile alıp içini doldurmuş insanlarız biz değil mi! İşte tam da bu bilgiye dayanarak “Neden kabaktan da dolma yapmayalım ki?” dedik ve mutfağa koyulduk. Kızartmasına, yemeğine, mücverine; kısacası her haline bayıldığımız kabağı bu kez dolma kılığına soktuk, üzerine de bir güzel yoğurt gezdirip afiyetle yedik, tarifini de şöylece videomuza bıraktık!
Tarifimizi deneyip bugünün sofrasına güzellik katmak isteyenlerin hüsranla karşılaşmayacağından eminiz, ama kabağın iyisini seçmeye özen gösterin deriz; çünkü bu tarif için en tombik kabaklar en iyi tercih olacak. Mis gibi dereotu ve maydanozun da katkıları ile MigrosTV gururla sunar, şimdiden afiyet olsun! Kabak dolması tarifi, kabak dolması nasıl yapılır, kabak dolması yapımı, kabak dolması yapılışı, kabak dolması hazırlanışı, kabak dolması nasıl hazırlanır, kabak dolması malzemeleri, ev yapımı kabak dolması, pratik kabak dolması, fırında kabak dolması, hafif kabak dolması, nefis kabak dolması ve daha birçok farklı dolma seçeneği için MigrosTV videolarını incelemeyi unutmayın!

YAPILIŞI:

1. İlk olarak kabakları yıkayıp ortadan ikiye bölün içerisini bir kaşık veya soyacak yardımı ile birlikte çıkartın dış tarafını çatal yardımı ile boydan baya çizin.
2. Kıyma ve diğer tüm malzemeleri bir kabın içerisine alıp iyice harmanlayın. Hazırladığınız harç ile ucunda bir parmak boşluk kalacak şekilde kabakların içini doldurun.
3. Hazırladığınız dolmaları bir fırın kabına yatay şekilde sıralayın. Sosu için olan su ve salçayı karıştırıp dolmaların üzerine dökün ve folyo ile kapatıp 190 derecelik fırında 40-45 dakika pişirip servis edin.
4. Servis önerisi: Sarımsaklı yoğurt ve dereotu ile servis edebilirsiniz.
5. Püf noktası: İsterseniz dolmaları tenceredede aynı şekilde pişirebilirsiniz.

EN ÇOK İZLENENLER