Kabak Kalye Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
0,00/5Toplam: 0 Oy
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
6

Kabak Kalye Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Yaz aylarıyla tezgahlardaki yerini alan nefis kabaklar, birçok yemek çeşidinde
kullanılabilir olmasıyla doğanın bize sunduğu mucizelerden biridir. Bol su
içeriği, faydalı vitaminleri ve doyurucu özelliği sayesinde diyet listelerinin
başkahramanı olup hem lezzeti hem de sağlığı aynı anda sunabilen harika bir
seçenektir.
Siz de sofranızda yer vermek için yoğun bir tokluk hissi sağlayan; aynı
zamanda midenizi yormayan bir kabaklı yemek tarifi arıyorsanız Osmanlı
mutfağının gözdesi kabak kalye, sizin için de kurtarıcı alternatif olabilir.
Nefis kabak kalye yapımı için daha fazla geç kalmayın. Soğan, sarımsak,
domates, dereotu gibi birbirinden lezzetli malzemeleriyle kabak kalye nasıl
yapılır, tüm detaylarıyla videomuzda sizi bekliyor; şimdiden afiyet olsun!
Kabak kalye tarifi ve birbirinden özel birçok Osmanlı lezzeti için bizi takip
etmeye devam edin.

Kabak Kalye Yapımı:

1. İlk olarak bir tencerenin içerisine yağı ve ufak ufak doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyip kavurun.
2. Daha sonra salçayı ve domatesleri de ekleyip domatesler suyunu salmaya başlayınca pirinci, suyu , baharatları ve dışını çatal ile çizip doğradığımız kabakları da ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
3. Ocaktan almaya yakın ince ince doğranmış olan dereotlarını ekleyip ocaktan alabilirsiniz.

EN ÇOK İZLENENLER