Kabak Kızartması Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
0,00/5Toplam: 0 Oy
view 5.083
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
2

Kabak Kızartması Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Taze sebzelerin en lezzetli hallerinden biri; Yoğurt sos ve dereotu ile lezzetlenen kabak kızartması tarifi MigrosTV’de!

Kabak Kızartması Yapımı:

1. Bol suda yıkadığınız kabakların fazla suyunu süzdürün. Uç kısımlarını aldığınız kabakların kabuklarını bütün olarak soyun.
2. Kabuklarını soyduğunuz kabakları ince ince dilimleyin, fazla suyunu kağıt havlu yardımıyla alın. Ayıklanmış dereotu yapraklarını incecik kıyın.
3. Küçük bir kaba aldığınız yoğurdu tuz ilavesiyle çırpın. Ayçiçek yağını tencerede kızdırın.
4. İki parti halinde eklediğiniz kabakları; kızgın yağda, hafif bir renk alana kadar kızarttıktan sonra fazla yağını süzdürüp servis tabağına alın.
5. Çırpılmış tuzlu yoğurt ve incecik kıyılmış dereotu ilavesiyle ılık ya da soğuk olarak servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER