Kakaolu Islak Kek Tarifi
23 votes, average: 2,78 out of 523 votes, average: 2,78 out of 523 votes, average: 2,78 out of 523 votes, average: 2,78 out of 523 votes, average: 2,78 out of 5
2,78/5Toplam: 23 Oy
view 27.863
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
6

Kakaolu Islak Kek Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

En sevilen kek tariflerinden birinde sıra; kakaolu ıslak kek. Kakao ve kekin bir arada olduğu, yumuşacık, enfes, çay saatine yakışacak tarifimize favori tarifleriniz listenizde yer açın.

Püf noktası:

Kullandığınız tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Kenara ayıracağınız sıvı harçta un ve kabartma tozu kullanmamaya dikkat edin.

Kakaolu Islak Kek Yapımı:

1. Derin bir kaseye aktardığınız yumurtaları toz şeker ilavesiyle krema görünümünü alana kadar çırpın.
2. Sıvı yağ, süt, kakao ve vanilya ilavesiyle karıştırma işlemini kısa bir süre daha sürdürün. Elde ettiğiniz sıvı harçtan 1 su bardağı kadar ayırıp kenarda bekletin.
3. Kalan karışıma elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip çırpma işlemini kıvam alana kadar sürdürün. Son olarak iri parçalara ayırdığınız ceviz içlerini ekleyin.
4. Isıya dayanıklı fırın kabını az miktarda sıvı yağla yağlayıp hazırladığınız kek harcını içerisine aktarın.
5. Üzerini bir spatula yardımıyla düzelttikten sonra önceden ısıtılmış 170 derece fırında, 35-40 dakika kadar pişirin.
6. Fırından çıkardığınız ve üzerine tahta bir şiş yardımıyla küçük delikler açtığınız kakaolu kekin üzerine kenara ayırdığınız sıvı harcı döküp içine çekmesini bekleyin. Islak bir görünüm kazanan keki dilimledikten sonra servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER