MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Kalburabastı Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK40'DK
  • PİŞİRME60'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Şerbetli tatlı âşıklarını böyle alalım; size; kuşaktan kuşağa aktarılan, özel
günlerin vazgeçilmezi olan kalburabastı tarifini veriyoruz.

Kalburabastı; lezzetini şerbetinden, ismini ise şeklini veren “kevgir” ya da
“kalbur” denilen aparattan alır. Ülkemizde ve farklı ülkelerde ismi değişse de
lezzeti hiç değişmeyen tatlılardan biridir. Sivas’ta “hurma” ya da “hurme” tatlısı
ismiyle bilinip sıklıkla tüketilir. Yunanistan’da ise “melomakarono” ismiyle
bilinir, ülkemizdeki halinden farklı olarak yapımında karanfil ve bal kullanılır. İyi
demlenmiş çayın yanına pek iyi gider, bayram günlerinin sohbetini taçlandırır.
Şerbetli tatlı sevenlerinin yüzünü güldürür, tadına doyum olmaz.
Siz de gününüzü güzelleştirecek, ağzınızı tatlandıracak bir tatlı hazırlamak
istiyorsanız kalburabastı tarifi için hemen videomuzu izleyebilirsiniz. Şimdiden
afiyet olsun!

Yemek sonrası tatlı keyiflerinize iyi gelecek harika tariflerin devamı için diğer
videolarımızı da incelemeyi ve MigrosTV Youtube kanalımıza abone olmayı
unutmayın. Şimdiden afiyet olsun!

Fırın ve pastane ürünleri siparişlerinizi Migros Sanal Market’ten vermek için hemen tıklayın.

Kalburabastı Tarifi
MALZEMELER
  • Şerbeti için;
  • toz şeker

    3,5 su bardağı
  • su

    3,5 su bardağı
  • limon suyu

    1 yemek kaşığı
  • Hamuru için;
  • tereyağı

    130 gram
  • sıvı yağ

    1/2 su bardağı
  • yumurta

    1 adet
  • un

    3 su bardağı
  • yoğurt

    1 çay bardağı
  • irmik

    3,5 yemek kaşığı
  • vanilya

    1 pakt
  • kabartma tozu

    1 paket
  • kırık ceviz

    1 su bardağı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    İlk olarak şerbeti için bir tencerenin içerisine toz şekeri ve suyu ekleyip kaynatın.

  • 2. Adım

    Kaynayınca içerisine limon suyunu ekleyip ocağın altını kısın ve bu şekilde 15 dk kaynamaya bırakın.

  • 3. Adım

    Ardından hamuru için bir kabın içerisine oda sıcaklığındaki tereyağını, sıvı yağı ve yumurtayı ekleyip iyice karıştırın.

  • 4. Adım

    Ardından içerisine diğer malzemeleri de ekleyin, unu eklerken yavaş yavaş kıvama göre ekleyin ve yoğurun.

  • 5. Adım

    Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hazırladığınız hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parça koparıp elinizde yuvarlayın ve hamuru rendenin üzerine koyup hafifçe bastırarak açın ve ortasına bir miktar ceviz ekleyip iki yandan güzelce kapatıp elinizde hafifçe düzleştirin ve fırın tepsisine dizin.

  • 6. Adım

    Tüm hamur bitene dek aynı işlemi uygulayın.

  • 7. Adım

    Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında yaklaşık 30 dk kadar üzeri kızarana dek pişirin.

  • 8. Adım

    Fırından çıkan tatlının üzerine soğumuş olan şerbeti gezdirin. Ardından 1 saat kadar dinlendirip servis edebilirsiniz.