Kalburabastı Tarifi
6.342 votes, average: 4,10 out of 56.342 votes, average: 4,10 out of 56.342 votes, average: 4,10 out of 56.342 votes, average: 4,10 out of 56.342 votes, average: 4,10 out of 5
4,10/5Toplam: 6.342 Oy
view 45.407
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
6

Kalburabastı Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Şerbetli tatlı âşıklarını böyle alalım; size; kuşaktan kuşağa aktarılan, özel
günlerin vazgeçilmezi olan kalburabastı tarifini veriyoruz.

Kalburabastı; lezzetini şerbetinden, ismini ise şeklini veren “kevgir” ya da
“kalbur” denilen aparattan alır. Ülkemizde ve farklı ülkelerde ismi değişse de
lezzeti hiç değişmeyen tatlılardan biridir. Sivas’ta “hurma” ya da “hurme” tatlısı
ismiyle bilinip sıklıkla tüketilir. Yunanistan’da ise “melomakarono” ismiyle
bilinir, ülkemizdeki halinden farklı olarak yapımında karanfil ve bal kullanılır. İyi
demlenmiş çayın yanına pek iyi gider, bayram günlerinin sohbetini taçlandırır.
Şerbetli tatlı sevenlerinin yüzünü güldürür, tadına doyum olmaz.
Siz de gününüzü güzelleştirecek, ağzınızı tatlandıracak bir tatlı hazırlamak
istiyorsanız kalburabastı tarifi için hemen videomuzu izleyebilirsiniz. Şimdiden
afiyet olsun!

Yemek sonrası tatlı keyiflerinize iyi gelecek harika tariflerin devamı için diğer
videolarımızı da incelemeyi ve MigrosTV Youtube kanalımıza abone olmayı
unutmayın. Şimdiden afiyet olsun!

Fırın ve pastane ürünleri siparişlerinizi Migros Sanal Market’ten vermek için hemen tıklayın.

Kalburabastı Yapımı:

1. İlk olarak şerbeti için bir tencerenin içerisine toz şekeri ve suyu ekleyip kaynatın.
2. Kaynayınca içerisine limon suyunu ekleyip ocağın altını kısın ve bu şekilde 15 dk kaynamaya bırakın.
3. Ardından hamuru için bir kabın içerisine oda sıcaklığındaki tereyağını, sıvı yağı ve yumurtayı ekleyip iyice karıştırın.
4. Ardından içerisine diğer malzemeleri de ekleyin, unu eklerken yavaş yavaş kıvama göre ekleyin ve yoğurun.
5. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hazırladığınız hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parça koparıp elinizde yuvarlayın ve hamuru rendenin üzerine koyup hafifçe bastırarak açın ve ortasına bir miktar ceviz ekleyip iki yandan güzelce kapatıp elinizde hafifçe düzleştirin ve fırın tepsisine dizin.
6. Tüm hamur bitene dek aynı işlemi uygulayın.
7. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında yaklaşık 30 dk kadar üzeri kızarana dek pişirin.
8. Fırından çıkan tatlının üzerine soğumuş olan şerbeti gezdirin. Ardından 1 saat kadar dinlendirip servis edebilirsiniz.

EN ÇOK İZLENENLER