Kalburabastı Tarifi
6.342 votes, average: 4,10 out of 56.342 votes, average: 4,10 out of 56.342 votes, average: 4,10 out of 56.342 votes, average: 4,10 out of 56.342 votes, average: 4,10 out of 5
4,10/5Toplam: 6.342 Oy
view 45.191
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
6

Kalburabastı Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Kalburabastı tatlısının, adını, yapılışında kullanılan bir teknikten aldığını biliyor muydunuz? Çünkü kalburabastının kendine özgü şeklini alması için hamurunu kalbur ya da kevgire bastırmanız gerekiyor. Bu lezzetli tatlıyı bizden dinleyin! Pratik ve lezzetli farklı tarifler için MigrosTV’ye bekliyoruz.

 

Kalburabastı Yapımı:

1. 2,5 su bardağı suyu ve 2,5 su bardağı şekeri tencereye alın.
2. Kaynamaya başladıktan 10-15 dakika sonra 1/4 limon suyunu ekleyin.
3. Bir taşım daha kaynatıp soğumaya bırakın.
4. 1 paket yumuşak margarin ile 3 su bardağı unu birbirine yedirin.
5. Bu karışıma sırayla 1-2 kaşık yoğurt, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 yumurta ve 1 paket kabartma tozu ekleyerek hamur yapın.
6. Bu hamurun üzerini bezle örterek 10 dakika dinlendirin.
7. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın, bu parçaları bir kevgirin üzerinde elinizle bastırarak avcunuzun ortası kadar açın.
8. Hamurun içine 1 tatlı kaşığı ceviz koyun ve her iki ucunu birbirinin üzerine getirin.
9. Kalburabastıları katlanan kısmı altta kalacak şekilde fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
10. 180C'de 15 dakika pişirin. Sonra ısıyı 200C'ye getirip üzerinin kızarmasını bekleyin.
11. Üzerleri kızarınca fırından çıkarın. Daha sonra üzerine soğumuş şerbeti dökün.

EN ÇOK İZLENENLER