Kandil Simidi Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,62/5 Toplam: 6.118 Oy
view 69.994
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
6

Kandil Simidi Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Türk Mutfağı‘nın en sevilen lezzetlerinden birini yapıyoruz; Kandil simidi. Bu pratik tarif nasıl yapılır diyorsanız buyurun MigrosTV’ye.

Kandil Simidi Yapımı:

1. Oda sıcaklığındaki yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın.
2. Geniş bir yoğurma kabına 4 su bardağı unu ekleyin ve ortasına çukur açın.
3. Açtığınız çukurun içine margarini, yumurta sarılarını ve geri kalan tüm malzemeyi ekleyerek ele yapışmayan bir kıvama gelinceye kadar yoğurun.
4. Kıvama gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
5. Kopardığınız hamurları tezgah üzerinde yuvarlayarak parmak genişliğinde rulolar oluşturun ve daire şeklinde birleştirin.
6. Hazırladığınız simitleri yağlı kağıt ya da silpat serilmiş fırın tepsisine 1-2 cm aralıklarla dizin.
7. Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayın.
8. Yumurta aklarına şekillendirdiğiniz simitleri batırın ve simitlerin tamamına sürün.
9. Sırasıyla isteğinize göre simitleri çörek otu ve susama bulayın.
10. 200 derece önceden ısıtılmış fırında simitlerin üzeri kızarana kadar pişirin.

EN ÇOK İZLENENLER