MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Karadut Reçeli Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME50'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Kahvaltı öğününe bayılır mısınız? Peki ya renkli renkli, çeşit çeşit reçellerin olduğu kahvaltı sofralarını sever misiniz? Kim sevmez ki öyle değil mi?

Güne kahvesiz başlayamayanların olduğu gibi reçelsiz başlayamayanların da olduğunu biliyoruz. Kahvaltı sofraları eksik kalmasın diye reçel tariflerini heyecanla sunmaya devam ediyoruz. Sırada tanecikli yapısı, leziz tadı ile böğürtlen reçeline güçlü bir rakip olacak bir tarif var!

Tüm gün için size enerji sağlayacak, kızarmış ekmeğe yoldaş, lor peynirine süsleme, demli bir çaya tatlandırıcı karadut reçelini tatmayan kalmasın.

Hadi bakalım, tencereler karadut reçeli ile kaynasın ve kokusu ile önce eviniz sonra da lezzeti ile mideleriniz bayram etsin. Karadut reçeli yapımı hakkında tüm detaylar videomuzda.

Karadut reçeli tarifi, karadut reçeli yapımı, karadut reçeli nasıl hazırlanır, karadut reçeli nasıl yapılır, evde karadut reçeli hazırlanışı ve daha birçok reçel tarifi için MigrosTV videolarını izlemeye devam edin.

Karadut Reçeli Tarifi
MALZEMELER
  • karadut

    400 gr.
  • toz şeker

    350 gr.
  • limon suyu

    Yarım
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Bir karıştırma kabı içerisine karadutları alıp üzerine şekeri ilave edin ve en az 3 saat bekletin.

  • 2. Adım

    Ardından derin bir tencere içerisine dut ve şeker karışımını boşaltıp orta ateşte 45 dakika karıştırarak pişirin.

  • 3. Adım

    Kaynamaya başlayan reçel, kıvam aldığı zaman limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın ve soğuması için ocaktan alın.

  • 4. Adım

    Oda sıcaklığına gelen reçeli servis tabaklarına alın veya kavanozlara boşaltıp muhafaza edin.