MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Karamelli Milföy Pasta Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK30'DK
  • PİŞİRME40'DK
  • KİŞİ SAYISI8 Porsiyon

Milföylerin, dakikalar içinde puf puf poğaçalara dönüşmesine alışık olan MigrosTV izleyicileri, şimdilik bu tarifi bir kenara bırakıyoruz. Şimdi karşınızda kabaran milföy hamurlarının karamelle buluştuğu karamelli milföy tatlısı var.

Püf noktası:

Karamel karışımını çok fazla karıştırmadan hazırlayın. Ocaktan aldığınız renk alan toz şekere, sıvı krema ve tereyağını ekleyip hızlıca karıştırın.

Pürüzsüz bir kıvam alması için ocaktan aldığınız muhallebi karışımını mikser yardımıyla çırptıktan sonra kullanın.

Pişirme önerisi:

Damla sakızını damak tadınıza göre azaltıp arttırabilirsiniz.

Karamelli Milföy Pasta Tarifi
MALZEMELER
  • milföy hamuru

    1 paket
  • süt

    4 su bardağı
  • toz şeker

    1 su bardağı
  • un

    1 su bardağı
  • tereyağı

    1 tatlı kaşığı
  • damla sakızı

    2 adet küçük boy
  • labne peyniri

    1 paket
  • badem

    3 yemek kaşığı file
  • toz şeker

    1,5 su bardağı
  • tereyağı

    100 gram
  • krema

    1 paket
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Oda sıcaklığında çözdürdüğünüz milföyleri dört eşit parçaya bölün.

  • 2. Adım

    Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aldığınız milföyleri altın sarısı bir renk alana kadar fırınlayın.

  • 3. Adım

    Muhallebi için; derin bir tencereye aldığınız süt, un, toz şeker ve damla sakızlarını bir çırpıcı yardımıyla karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.

  • 4. Adım

    Kıvam alan muhallebi karışımını ocaktan alıp tereyağı ve labne peyniri ilavesiyle çırpın. Pürüzsüz bir kıvam alan muhallebi karışımını oda sıcaklığında dinlendirin.

  • 5. Adım

    Karamel için; küçük bir sos kabına aldığınız toz şekeri orta ateşte renk değiştirene kadar ısıtın.

  • 6. Adım

    Sıvılaşan ve koyu bir renk alan toz şekeri ocaktan alıp tereyağı ve krema ilavesiyle karıştırın.

  • 7. Adım

    Fırından çıkardığınız milföylerin bir bölümünü fırın tepsisinin tabanına küçük kırıklar halinde yerleştirin.

  • 8. Adım

    Hazırladığınız muhallebi karışımını yayıp toz bademi ekledikten sonra kare milföylerle tek tek üzerini kapatın. Son olarak karamel sos ekleyip buzdolabında soğuttuktan sonra dilimler halinde servis edin.