Karnabahar Graten
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
3,00/5Toplam: 1 Oy
view 2.799
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
5

MALZEMELER

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Çiçek mi desek, kartopu mu? Kış ayları ortasında bahar yaşatan, canımız sebzemiz karnabahar ile bu kez farklı mı farklı, nefis mi nefis bir fırın yemeğine merhaba diyoruz! Son derece pratik hazırlanışı ve 45 dakikada kolayca pişmesi sayesinde yapanı yormayacak, tadanı lezzetinden bayıltacak karnabahar graten; sofranıza hafif ve güzel bir dokunuş yapmaya çoktan hazır. Eğer ki karnabahara karşı kötü bir ön yargıya sahipseniz bu tarif ile ona yeni şanslar yeşertmenin tam zamanı; çünkü un, süt, tereyağı, baharat gibi malzemeler ile hazırlanan sosu karnabaharın o yavan saydığınız lezzetini bambaşka bir güzellik haline getiriyor. Üzerine serpilen rendelenmiş kaşar peyniri sayesinde iyice karşı konulamaz hale gelen karnabahar graten, bu zamana kadar karnabahar hakkında edindiğiniz tüm kötü ön yargıları yıkmaya hazır. Ona bir şans vermeniz için gerekli tüm detaylar videomuzda, şimdiden afiyet olsun!

Karnabahar graten yemeği, karnabahar graten tarifi, karnabahar graten malzemeleri, karnabahar graten nasıl yapılır, karnabahar graten yapılışı, karnabahar graten yapımı, karnabahar graten nasıl hazırlanır, karnabahar graten hazırlanışı, ev yapımı karnabahar graten, pratik karnabahar graten, nefis karnabahar graten ve daha birçok farklı karnabahar içeren tarif MigrosTV videolarında sizi bekliyor. Bizi takip etmeye devam edin!

YAPILIŞI:

1. Karnabaharları yıkayıp ufak çiçeklere ayırın, ardından karnabaharları 4-5 dk haşlayıp süzün.
2. Bir tencereye tereyağını atıp eritin, ardından ununu ekleyip un kokusu gidene kadar iyice karıştırın.
3. Sütü ekleyip bir yandan hızlıca karıştırın. Kaynatmana kadar hızlıca çırpın kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp baharatlarını ekleyip 3-4 dakika daha kaynatın ve ocaktan alıp süzülen karnabaharları bir fırın kabına alın üzerine hazırlamış olduğunuz beşamel sosu dökün.
4. Rendelenmiş kaşar peynirini de ekleyip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40-45 dakika pişirin.

EN ÇOK İZLENENLER