Başlığı gördükten hemen sonra birçoğunuzun dudağından “Karnabahar mantısı mı, o da nesi?” sorusunun döküldüğünü tahmin ediyoruz; ancak şaşkınlığınızı bırakıp bu tarifi denemeye niyetlenseniz iyi edersiniz; çünkü sonuçlar nefis!
Giderek önemi artan sağlıklı beslenme konusu bizleri, un gibi zararlı malzemelerin mümkün olduğunca yer almadığı yepyeni tarifler üretmeye itiyor biliyorsunuz. Her geçen gün unsuz kurabiye, şekersiz kek gibi birçok yeni tarifle tanışıyoruz. Karnabahar mantısı da o sağlıklı seçeneklere yeni bir soluk diyebiliriz, çünkü bu mantıda un çok daha az kullanılıyor.
Kısır, pilav, salata, hatta pizzası yapılan karnabahardan bu kez nefis bir mantı yapıyor; böylece ne mideleri yoruyoruz ne de akıllara pişmanlık yaşatıyoruz. Nasıl mı? Önce mevsimin en güzel karnabaharlarını suda haşlıyoruz, daha sonra az bir miktar undan hazırladığımız karışıma buladıktan sonra kızartıyoruz. Son dokunuşu, hazırladığımız nefis kıyma ile yapıyor üzerine de tercihen sarımsaklı yoğurt dökerek lezzete doyamıyoruz! Ağızlar yeterince sulandıysa detaylar için daha fazla geç kalmadan videomuzu izleyin. Şimdiden afiyet olsun!