Karnabahar Tabanlı Pizza Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,50/5 Toplam: 2 Oy
view 7.499
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
8

Karnabahar Tabanlı Pizza Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Pizza hamuru kenara çekilsin, karnabahar tabanlı pizza gelsin! Kış tazesi karnabaharla nefis, taze ve sağlıklı bir lezzet yaratabilirsiniz.Üstelik çok hafif. Kolay pişirme önerimiz için videomuzu izleyin.

Püf noktası:

Kum haline gelen karnabaharları kısa süre haşladıktan sonra fazla suyunu süzdürüp oldukça ince delikli bir elekten geçirin. Soğuttuktan sonra pizza tabanını hazırlamaya başlayın.

Pişirme önerisi:

Pizza tabanı üzerinde arzu ettiğiniz şarküteri ürünlerini kullanabilir, farklı soslar hazırlayabilirsiniz.

Karnabahar Tabanlı Pizza Yapımı:

1. Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz karnabaharı çiçeklerine ayırın. Mutfak robotunda kum halini alana kadar karıştırın.
2. Kaynamakta olan suya attığınız çekilmiş karnabaharları kısa bir süre haşlayın. Fazla suyunu süzdürüp soğuyana kadar bekletin. Ayıklanmış maydanoz yapraklarını incecik kıyın.
3. Haşlanmış karnabaharı; labne peyniri, yumurta, doğranmış maydanoz, tuz ve karabiber ilavesiyle karıştırın.
4. Yağlı kağıt serili fırın tepsisi üzerine aktardığınız karnabahar karışımına bir kaşık yardımıyla yuvarlak şekil verin.
5. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 15-20 dakika kadar fırınlayın.
6. Sosu için; küçük küpler halinde doğranmış kırmızı biber turşusu, domates püresi, zeytinyağı, sarımsak, balsamik sirke, fesleğen yaprağı, tuz ve karabiberi mutfak robotuna alın. Pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırın.
7. Kısa bir süre pişirdiğiniz pizza tabanını fırından çıkartın, üzerine hazırladığınız domates sosunu yayın.
8. Rendelenmiş eski kaşar peyniri, taze fesleğen yaprakları, rendelenmiş mozzarella peynirleri ve ortadan ikiye kesilmiş cherry domatesler ile süsleyin.
9. Önceden ısıtılmış fırında 10-12 dakika daha pişirdiğiniz karnabahar tabanlı pizzayı dilimler eşliğinde sıcak olarak servis edin.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER