Karnıyarık Tarifi
6.987 votes, average: 4,72 out of 56.987 votes, average: 4,72 out of 56.987 votes, average: 4,72 out of 56.987 votes, average: 4,72 out of 56.987 votes, average: 4,72 out of 5
4,72/5Toplam: 6.987 Oy
view 152B+
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Karnıyarık Malzemeler

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Karnıyarık Tarifi ile deneyimli ev hanımlarının kurtarıcı yemeklerinden birine tanık oluyoruz.  Bu eskimeyen lezzetin sırrı iyi et ve taze sebzelerde! Karnıyarığın püf noktaları da yok değil. Patlıcan seçimi bunlardan en önemlisi. Bu tarifi yaparken orta boyda seçilmiş patlıcanları alacalı şekilde doğramayı unutmayın! Patlıcanların acılığını almak için ikiye yarın ve tuzlu suda yarım saat bekletin. Kolay yemek tarifleri için MigrosTV’den ayrılmayın!

Karnıyarık Yapımı:

1. Patlıcanları yıkayın,sap kısımlarını da çıkararak alacalı soyun.
2. Kıyma koyacağınız yere bıçakla çizik atın.
3. Tuzlu suda yarım saat bekletin.
4. Domates ve soğanları doğrayın.
5. Geniş bir tencerede patlıcanları kızartın.
6. Ayrı bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını eritin.
7. Doğradığınız soğanları kavurun.
8. Kıymayı ilave edin ve karıştırın.
9. Kıyma piştikten sonra domatesleri ilave edin, bir miktar saçla ekleyin ve karıştırın.
10. Bir kasenin içinde salçayı sulandırın ve tavanıza iyice yayın.
11. Patlıcanları dizin ve içlerini kıyma ile doldurun.
12. 180 derecelik fırında pişirin.

EN ÇOK İZLENENLER