MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Karpuz Ekmek Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK40'DK
  • PİŞİRME20'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Sıra dışı ekmek tariflerine bir yenisini daha ekledik; karpuz ekmekYapımı kolaysunumu olay ekmek tarifi ile sofralarda yaz esintisi yaratın! Daha pek çok farklı ekmek tariflerinin sizi MigrosTV‘de beklediğini hatırlatıp, enfes tarifimize geçelim.

Karpuz Ekmek Tarifi
MALZEMELER
  • süt

    250 ml
  • tereyağı

    1,5 tatlı kaşığı
  • şeker

    2,5 yemek kaşığı
  • kuru maya

    8 gram
  • tuz

    1 çay kaşığı
  • yumurta sarısı

    1 adet
  • un

    450 gram
  • gıda boyası

    Bir miktar
  • kuru üzüm

    Biraz
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Süt ve tereyağını, tereyağ eriyinceye kadar ısıtın.

  • 2. Adım

    Süt ve terayağının içine tuzu, şekeri ve mayayı koyun ve karıştırın.

  • 3. Adım

    Yumurtanın sarısını ekleyin ve tekrar karıştırın.

  • 4. Adım

    Unu azar azar ekleyin ve karıştırın.

  • 5. Adım

    Un karışımı çok sert olmamalıdır.

  • 6. Adım

    Hamurun büyük kısmı karıştırdığınız kapta kalacak şekilde 3'e ayırın ve ayrı kaplara koyun.

  • 7. Adım

    Büyük olan hamur karışımına önce pembe gıda boyası daha sonra da kırmızı gıda boyası koyarak karıştırın ve kuru üzümleri ekleyin.

  • 8. Adım

    Bu karışımın üzerine un ekleyerek yoğurun ve yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin ve üzerine streç film kaplayarak mayalanmasını bekleyin.

  • 9. Adım

    Ayırdığınız diğer hamur karışımlarından birine yeşil gıda boyası ekleyin ve üzerine un ekleyip yoğurarak yumuşak bir kıvam elde edin ve streç filme kaplayarak mayalanmasını bekleyin.

  • 10. Adım

    Diğer hamur karışımı beyaz renkte kalacaktır, üzerine un ekleyerek yoğurun ve streç filmle kaplayarak mayalanmasını bekleyin.

  • 11. Adım

    Mayalandıktan sonra kırmızı hamuru kalın bir baton şekline getirin ve beyaz hamuru açarak üzerini iyice kaplayın.

  • 12. Adım

    En son yeşil hamuru da açarak beyaz hamurun da üstünü örtün.

  • 13. Adım

    Daha iyi yapışması için üzerlerine fırça yardımı ile süt sürebilirsiniz.

  • 14. Adım

    Hazırladığınız ekmek hamurunu yağlanmış fırın kabınıza koyun ve 30 dakika kadar daha mayalanmasını bekleyin.

  • 15. Adım

    Mayalandıktan sonra önceden 200 derecede ısıtılmış fırında dışı altın rengi olana kadar pişirin.

  • 16. Adım

    6. İçi iyice piştiğine emin olduğunuzda fırından çıkarın ve soğuduğunda dilimleyerek servis edin.