Bir salata hayal edin… İçinde hem meyve hem balık bir arada. Karpuz ve kalamarın birbirine bu kadar yakışmasına çok şaşıracaksınız! Birbirinden lezzetli deniz ürünleri ile yapılmış farklı tarifler için MigrosTV’ye bekliyoruz.
Karpuzlu Kalamarlı Salata Yapımı:
2. Bir tencere su kaynatmaya başlayın.
3. Bir buzlu su banyosu hazırlayın.
4. Yumuşatmak için bir mutfak tokmağı ile kalamarları birkaç kez dövün.
5. Kalamar gövdelerinin içine keskin bir bıçak sokun ve açın.
6. İç kısımları hafifçe çentikleyin.
7. İki parça oluşturmak üzere uzunlamasına yararak kesin, sonra üçgen şeklinde dilimleyin.
8. Kalamarları 30 saniye kaynar suda haşlayın.
9. Oluklu bir kaşık kullanarak buzlu suya koyun.
10. Suyu süzün ve kurulayın.
11. Midyeleri bir tencerenin içine koyun ve üzerine su dökün.
12. Tencerenin kapağını kapatın ve yaklaşık 7 dakika kabukları açılıncaya kadar kaynatın.
13. Suyu boşaltın ve açılmamış kabukları atın.
14. Karpuz, taze soğan, kişniş, nane ,salamura soğan ,acı kırmızı biberi ve kalamar sosunu midyelere ekleyin ve hafifçe karıştırın.
15. Garnitür olarak kişniş ve nane ile süsleyin.