Farklı, lezzetli ve pratik kavunlu tarifler vermeye devam ediyoruz. Lezzetiyle olduğu kadar sunumuyla da göz dolduran kavun dolması tarifi MigrosTV’de. Kavunlu lezzetleri seviyorsanız Kavunlu Sütlaç Tarifine de göz atmanızı öneririz.
Kavun Dolması Yapımı:
2. Soğanı çok ince kıyın ve kıymayla biraz kavurun.
3. Dereotu ve maydanozu kıyıp karışıma ekleyin.
4. Bademleri, baharatları ve pirinci kıymalı karışıma ekleyip karıştırın.
5. Kavunun üstünü kapak şeklinde kesin ve içini oyun.
6. Oyarken düzgün parçalar çıkarmaya dikkat edin.
7. Hazırladığınız içle kavunu doldurun.
8. Kavunu alüminyum folyoya sararak önceden ısıtılmış 180 derece fırında 1 saat pişirin.
9. Kavundan çıkardığınız kavun içlerini, kızgın tereyağında toz şekerle karamelize edin ve soğumadan kavun dolmanızla birlikte servis edin.